Nog twee partijen ondertekenen preventieakkoord

Vervolg van pagina 3

Waddinxveen - Naast de stichting Fietsmaatjes Waddinxveen, hebben nog twee andere organisaties het lokale preventieakkoord ondertekend: Vierstroom Zorg Thuis en de coöperatie Fysiotherapeuten Midden Holland (FTMH). 

Ook zij willen zich inzetten voor een gezonder Waddinxveen, samen met de ruim 40 andere deelnemers uit sport, zorg, welzijn, onderwijs en bedrijfsleven. Vierstroom Zorg Thuis gaat zich specifiek richten op vroegsignalering van kwetsbare inwoners, zoals ouderen. Fysiotherapeuten Midden Holland wil met de huisartsencoöperatie Mediis, zorgverzekeraar VGZ en gemeenten uit de regio aan de slag om overgewicht aan te pakken. 

Preventie- en sportakkoord
Het preventieakkoord ‘Samen voor en gezonder Waddinxveen’ en het sportakkoord ‘Sterk en samen - Gezond en wel - Veel en vaardig’ moeten elkaar versterken.
Sinds 2021 is Ellen de Roos de sportregisseur van Waddinxveen. Per 1 januari is zij ook de preventieregisseur. Haar taak is om het lokale netwerk te versterken en te laten aansluiten bij het preventieakkoord. Ook is het de bedoeling dat zij zich ontfermt over de aanpak van eenzaamheid in Waddinxveen.