Openen horeca in deze regio niet gedoogd

Waddinxveen/regio - De reactie van burgemeester Nieuwenhuis op de opening van enkele horecazaken zaterdag in Waddinxveen uit protest, sluit naadloos aan op het beleid van de Veiligheidsregio Hollands Midden die in een persbericht op vrijdag 14 januari duidelijk laat weten dat het openen van bedrijven wanneer dat niet is toegestaan niet wordt gedoogd. 

Na de persconferentie van het kabinet afgelopen vrijdag, voerden de 18 burgemeesters van de Veiligheidsregio Hollands Midden direct overleg over de stand van zaken rondom het coronavirus en besloten om het handhavingsbeleid dat zij tijdens de pandemie hebben gevoerd door te zetten. 

De burgemeesters erkennen dat de versoepelingen voor de horeca, cultuur en evenementensector nog niet de verzachting bieden waar men op had gehoopt en dat dit een bittere pil is. “De klappen in deze sectoren zijn bijzonder hard en het water staat ondernemers vaak tot aan de lippen. Daar zijn wij ons als burgemeesters zeer goed van bewust. Zeker ook omdat de landelijke steunpakketten voor deze ondernemers nog steeds onvoldoende zijn. Tegelijkertijd zijn wij verantwoordelijk voor het handhaven van de door de Rijksoverheid vastgestelde maatregelen. Wij blijven de regels die vanaf zaterdag gelden dan ook handhaven."

De burgemeesters roepen inwoners en ondernemers in de regio op zich aan de maatregelen te blijven houden: "Laten we er samen alles aan doen de besmettingen weer omlaag te brengen, zodat we na het volgende weegmoment op dinsdag 25 januari de volgende stappen in de goede richting kunnen zetten.