Er kan weer gedanst worden in de balletschool. (foto: pr)
Er kan weer gedanst worden in de balletschool. (foto: pr)

Waddinxveen - Dankzij de versoepelingen van de coronamaatregelen, die vrijdag bij de persconferentie werden bekendgemaakt, konden alle ballet- en danslessen bij dansschool Bianca Danst vanaf zaterdag weer doorgaan.

Kleuters stonden als vanouds te stralen in hun roze balletpakjes en ook de dansmixmeiden konden zichzelf weer zien swingen in de grote spiegel. 

Deze maand gaan bij de Waddinxveense dansschool weer diverse korte cursussen van start. Zo is er voor peuters vanaf 2,5 jaar peuterdanspret. In deze les dansen de peuters met een ouder. De groep op zaterdag zit al vol, maar op maandag en donderdagochtend is er nog plek. Ook is er de korte cursus kleuterdanskriebels voor kinderen van 3,5 tot en met 5 jaar.
Voor meer informatie: www.biancadanst.nl


Stap voor stap wijzer op de computer met cursussen van bibliotheek De Groene Venen 

Waddinxveen - Bij bibliotheek De Groene Venen kunnen geïnteresseerden leren omgaan met de computer. Deelnemers leren vanaf de eerste klik de computer kennen en vervolgens wat je daar allemaal mee kunt doen. Ervaring met de computer is bij deze instapcursus niet nodig.

De Klik&Tik de Basis wordt vervolgd met de cursus Klik&Tik Het Internet Op.  In deze cursus leren deelnemers beter en veiliger omgaan met het internet, waarna een digitale wereld voor hen opengaat.

Social media
Na deze cursus is het mogelijk om door te gaan met Klik&Tik Samen op 't Web. In deze vervolgstap ontmoeten de deelnemers vooral anderen op het internet. Ze maken kennis met de social media en leren wat je daar allemaal mee kunt doen.

Bij de verschillende vestigingen van bibliotheek De Groene Venen starten nog meer cursussen vanaf februari. 

Voor meer informatie en aanmelden: 06 - 33086575 of mail naar cursus@bibliotheekdegroenevenen.nl.