Positief geteste mensen worden niet meer gebeld

Regio - Het aantal besmettingen in deze regio is nu zo hoog dat de GGD Hollands Midden geen uitgebreid bron- en contactonderzoek meer kan doen. 

Daarom worden mensen die positief getest zijn voortaan niet meer door de GGD gebeld, maar gemaild. Er komen dagelijks heel veel nieuwe besmettingen bij. Afgelopen week testten 7312 personen uit de regio positief (van wie 387 uit Waddinxveen). Door deze explosieve groei is het niet meer haalbaar om besmettingen aan elkaar te koppelen of te herleiden.
De GGD Hollands Midden heeft de afgelopen weken met man en macht geprobeerd om in elk geval de clusters binnen de verzorgings- en verpleeghuizen en thuiszorg in beeld te houden, maar ook dit is niet langer uitvoerbaar. Een van de gevolgen is dat de GGD Hollands Midden zorginstellingen niet meer kan waarschuwen en informeren over besmettingen. De instellingen zijn nu vooral zelf verantwoordelijk voor het instellen van extra maatregelen op hun locatie(s). Wel kunnen instellingen bij de GGD terecht voor vragen en advies.