Samenwerking bij detailhandel in de regio krijgt vorm

Waddinxveen/regio - De gemeenten in de Regio Midden-Holland gaan meer samenwerken qua detailhandel. Hiervoor is een convenant ondertekend door de wethouders van economische zaken van Waddinxveen, Gouda, Bodegraven-Reeuwijk, Krimpenerwaard en Zuidplas. 

Afgesproken is dat detailhandelsvestiging wordt afgestemd, ontwikkelingen worden gemonitord en dat een betere inkadering plaatsvindt van waar detailhandel wel en niet gevestigd kan worden. Het convenant volgt op de regionale detailhandelsstructuurvisie Midden-Holland die is uitgezet. In de visie is een analyse gemaakt van de detailhandel in de vijf gemeenten, de onderlinge relaties en de inspanningen om detailhandel als belangrijke voorziening in de gemeenten te behouden. De visie werd opgesteld in de wetenschap dat vitale centra belangrijk zijn voor de leefbaarheid in dorp en stad, maar dat de detailhandel het op verschillende plekken moeilijk heeft, met name door toenemende internetverkopen en de opkomst van grote verkoopformules. 


Glasvezelaanleg van start in Waddinxveen

Waddinxveen - Er is een begin gemaakt met de aanleg van een glasvezelkabel aan de Zuidkade. In september volgend jaar moeten alle werkzaamheden zijn afgerond en beschikken veel inwoners van Waddinxveen over glasvezelinternet.
In totaal worden circa 11.500 glasvezelaansluitingen gemaakt. Het gaat om zo'n 660 kilometer glasvezelkabel.
De werkzaamheden starten in de Oostpolderwijk. Daarna volgen de Oranjewijk, Vondelwijk, Bomenwijk, Groenswaard en Zuidplas. Wethouder Kirsten Schippers laat op de gemeentelijke site weten: "Snel internet is steeds meer een eerste levensbehoefte geworden, zeker door corona. Voor werk, onderwijs, maar ook in je vrije tijd is betrouwbaar internet onmisbaar geworden. Daarom ben ik blij dat de eerste stap is gezet voor glasvezel in Waddinxveen."


Bijna 5000 euro cash voor Alzheimer NL

Waddinxveen - De collecte van Alzheimer Nederland heeft in Waddinxveen in de week van 7 tot en met 13 november bijna vijfduizend euro aan contant geld opgebracht. Daarnaast is er via de QR-code op de bussen en online collectebussen nog eens een kleine duizend euro opgehaald. Aandacht voor dementie is noodzakelijk, want 1 op de 5 mensen krijgt het.
Op dit moment leven ruim 280.000 mensen in Nederland met de ziekte. De verwachting is dat het aantal mensen met dementie explosief stijgt naar ruim een half miljoen in 2040. Met meer onderzoek hopen de deskundigen op een toekomst zonder dementie.