ASW lijdt dubbel verlies

VOETBAL
Waddinxveen – ASW heeft na twee succesvolle weken, waarin het vier punten pakte, een nederlaag geleden. In Driebruggen was WDS met 2-0 te sterk.
ASW had het moeilijk en kwam nauwelijks tot offensieve daden. In defensief opzicht had de Waddinxveense club wel de zaakjes op orde, maar vlak voor rust maakte WDS 1-0. Na rust bleef die stand lang op het scorebord. Tien minuten voor tijd maakte de thuisploeg de tweede goal. ASW-aanvaller Mike Wammelink had op dat moment het veld al geblesseerd verlaten, met een op het eerste oog ernstige knieblessure. “Zijn knie bleef staan in het zachte gras”, aldus trainer Justin Sterk, die vreest voor een langdurige absentie. “De ziekenboeg blijft vol. Gelukkig keert Justin van Holie zaterdag tegen Moordrecht terug van een schorsing.”

Trainer Paul van Laak over HCW: 'Het leek nergens op'

HOCKEY
Waddinxveen – HC Waddinxveen gaat met een slecht gevoel het herfstreces in. In de laatste wedstrijd van het eerste ‘blok’ ging de Waddinxveense formatie met 7-0 over de knie bij HC Rijnvliet.
Zo lovend trainer Paul van Laak was over de vorderingen van zijn pupillen, zo hard was hij zondag in zijn oordeel over de prestatie tegen Rijnvliet. Volgens de oefenmeester leek het optreden nergens op. “En dan te bedenken dat Rijnvliet de minste tegenstander was waar we tot nu toe tegen hebben gespeeld. We begonnen nog goed, maar vanaf het tweede kwart gaven we niet thuis.” Van Laak verweet dat vooral de ervaren spelers. “Die namen hun verantwoordelijkheid niet.”

Gouwe blijft foutloos

WATERPOLO
Waddinxveen – Het eerste dames- en herenteam van De Gouwe gaan goed in de competitie. Na drie speeldagen hebben beide nog de maximale score. De heren scoorden er ook op de derde speeldag in de derde divisie lustig op los. Het publiek in De Sniep kreeg tegen De Reigers uit Den Haag een zeer eenzijdig duel te zien met een 17-5 score als eindstand. De Gouwe maakte dit seizoen al bijna zestig treffers. Zaterdag wacht de eerste grote test voor de ploeg van trainer Jan Middendorp als De Warande uit Oosterhout vanaf 19.00 uur te gast is. De Warande verloor ook nog geen punt.

De overwinning van de dames was er één die van glans was voorzien, want tegenstander ZPB uit Barendrecht speelde jarenlang in de eredivisie. De Gouwe zegevierde met 8-6 en voert de ranglijst aan in de eerste divisie.