Studieavond met dominee Heikoop

Waddinxveen - In de Ontmoetingskerk aan Groensvoorde 3 wordt dinsdag 26 oktober een studieavond gehouden met dominee Heikoop, werkzaam bij stichting Christenen voor IsraĆ«l. Het onderwerp waarover hij spreekt is 'De strijd rondom Gods volk'. Het begint om 20.00 uur en de toegang is gratis. Vanwege de corona-crisis worden de richtlijnen van het RIVM gevolgd en kunnen er maar een beperkt aantal mensen toegelaten worden. Aanmelden via: www.christenenvoorisrael.nl/activiteiten of 033-2458824. Centraal in de lezing staan vragen als: waar komt antisemitisme vandaan? Welke verschijningsvormen, overeenkomsten en verschillen zijn er? Dominee Heikoop is predikant in de hervormde gemeente in Harmelen. Tijdens zijn studie theologie in Utrecht heeft hij zich gespecialiseerd in de verhouding van christendom en jodendom tot de Grieks-Romeinse gedachtewereld in de eerste eeuwen na Christus. 


Cursus Excel voor beginners

Waddinxveen - In de bibliotheek in De Kroon start donderdag 4 november een cursus Excel voor beginners. Of je nou een klein huishouden hebt en een huishoudboekje nodig hebt of vrijwilliger bent bij een grote vereniging; Excel kan goed van pas komen. Door de vele mogelijkheden wordt het programma voor veel verschillende dingen gebruikt zoals het bijhouden van een adressenbestand, een begroting maken of de maandelijkse kosten in kaart brengen. De cursus vindt plaats op donderdag: 4, 11, 18 en 25 november, van 10.00 - 12.00 uur. Deelname aan de cursus kost tien euro en je krijgt les in kleine groepjes van ervaren docenten. Er kan gebruik worden gemaakt van laptops van de bibliotheek.  Aanmelden via: cursus@bibliotheekdegroenevenen.nl


Kap 126 bomen 

Waddinxveen - De gemeente Waddinxveen begint deze week met het verwijderen van 126 bomen. Uit een laatste controle zou zij gebleken dat de bomen niet meer veilig en/of dood zijn. De werkzaamheden zijn maandag gestart en duren naar verwachting vier tot zes weken. Als het mogelijk is wordt op dezelfde plek weer een boom terug geplant en als dat niet mogelijk is, komt de boom op een andere locatie te staan. Het herplanten gebeurt in de periode van 1 november tot 31 december. 


Collecte Alzheimer 

Waddinxveen - In de week van 7 tot en met 13 november vindt de collecte van Alzheimer Nederland plaats. In heel Nederland gaan ruim 21.000 collectanten deur aan deur om geld in te zamelen. De collecte gaat met zijn tijd mee: doneren kan ook via iDeal, QR-code en Whatsapp. Kijk op www.alzheimer-nederland.nl/collecteren voor meer informatie.