Korbis is dicht bij eerste punt

KORFBAL
Waddinxveen – Korbis heeft zaterdag de kans laten liggen om de eerste zege van het veldseizoen te boeken. Een mindere fase net na rust zorgde tegen Movado voor een gaatje, dat nét niet meer gedicht kon worden: 15-16.

Korbis startte voor eigen publiek op sportpark De Sniep sterk en nam een 3-1 voorsprong. In het ene aanvalsvak speelde Bart Nuijtens een hoofdrol, in het andere was Benjamin Visser op dreef. Korbis hield het goede spel echter niet tot de rust vol, waardoor de bezoekers uit Dordrecht halverwege de schade hadden gerepareerd.
Na de pauze kostte het de thuisploeg enige tijd om zich te herpakken. Movado nam een voorsprong van vier doelpunten, waarna de opgeleefde Waddinxveense formatie een inhaalrace inzette. De achterstand werd teruggebracht tot één doelpunt, maar verder kwam Korbis niet. Trainer Jan-Willem Hofman sprak van een onnodige nederlaag. “De kansen om de wedstrijden te winnen waren groot. We hebben drie strafworpen gemist.”
Vorige week in de eerste wedstrijd tegen Swift liet Korbis ook al vijf ‘stippen’ onbenut. “We hebben afgesproken om deze week aan het begin van de trainingen te oefenen op het nemen van strafworpen. Je kan de omstandigheden in een wedstrijd nooit nabootsen, maar wel werken aan gewoonte en techniek.”


Sterk: Team moet het doen

VOETBAL
Waddinxveen – ASW-trainer Justin Sterk heeft een week voor de competitiestart een ‘waarschuwing’ afgegeven aan spelers die in zijn ogen zich onvoldoende inzetten voor het team. “Als dat zo blijft, moeten er misschien andere spelers in het elftal komen.”

Hij zei dat na de 2-0 nederlaag van ASW in de derde en laatste bekerwedstrijd tegen AGE in Rotterdam. Sterk vindt dat sommige aanvallers te weinig arbeid verrichten als de tegenstander de bal heeft. “Zij moeten tegenstanders opjagen en de aanvalsopbouw verstoren. Dat is een belangrijk onderdeel van onze strategie.”

“We hebben als elftal geen échte uitblinkers en moeten het van het teamspel hebben.”
In Rotterdam kreeg ASW bij 0-0 een kopkans via Alwin Smaijlovic en een schietkans via Michael de Zwart. “Het was in aanvallend opzicht povertjes”, meldde Sterk. “Op de trainingen halen we nog altijd een veel hoger niveau dan in de wedstrijden. We kunnen het wel, maar het komt er op zaterdag nog niet uit.”
ASW opent de competitie zaterdag meteen tegen één van de kampioenskandidaten in de vierde klasse, Floreant. “Ze hebben zonder twijfel meer individuele kwaliteiten dan wij, maar we gaan het ze zo moeilijk mogelijk maken.”


Be Fair: Plug onder de lat

VOETBAL
Waddinxveen – Be Fair begint zaterdag in de eerste competitiewedstrijd tegen CVC Reeuwijk met Robert Plug als doelman. Trainer Martijn Peters werd bij zijn keuze geholpen door de blessure van de andere keeper, Thomas Hartevelt.

Peters zegt dat hij het elftal, waarmee hij de competitie start, in zijn hoofd te hebben. Voor Geert Koren komt CVC Reeuwijk waarschijnlijk te vroeg om in de basis te starten. De ervaren verdediger maakte zaterdag zijn comeback en speelde tegen Naaldwijk (1-1) ongeveer een half uur. 

Peters vond dat zijn ploeg afgelopen week in de oefenwedstrijd tegen FC Oudewater (3-1) en het bekertreffen met Naaldwijk weer iets beter voor de dag kwam dan die week ervoor. “We waren aan de bal wat comfortabeler en het lukte ons ook fasen goed druk te zetten. Er mag wel wat meer rust in het spel”, liet de oefenmeester weten. 

Peters vindt het lastig om nu al een doelstelling te formuleren. “Ik denk dat je pas na een wedstrijd of vijf een beeld hebt van de verhoudingen. Het is nu extra moeilijk omdat er zo lange tijd niet voor de competitie is gespeeld.”
Tegen Naaldwijk maakte Nabil El Yousfi de goal namens Be Fair.


BC Invictus sterk van start

BADMINTON
Waddinxveen – De hoofdmacht van BC Invictus heeft bij de start van de competitie meteen fors uitgehaald. In Alphen aan den Rijn werd Lymes met 7-1 aan de kant gezet.

Invictus hoopt dit seizoen hoge ogen te gooien in de vijfde divisie en mikt op promotie naar de vierde divisie. "De ambitie is er, maar er zijn meer kapers op de kust”, aldus Rick Luijendijk, die in zijn single in de derde set ontsnapte aan een nederlaag.
Ilse de Lange kwam in haar enkelspel niet tot winst. Zij verloor in een nek-aan-nek race met haar tegenstandster met een klein verschil in het derde bedrijf: 22-20.
Naast De Lange en Luijendijk bestaat het eerste team van Invictus uit Marco van Leeuwen, Michiel Post, Claudia van Tol en Tamara Stam.