Veel remises bij schaakvereniging WSV Inter Nos: voorzichtigheid is troef

Waddinxveen - De schakers van WSV Inter Nos speelden donderdagavond 16 september de tweede ronde van de interne competitie. Koploper Ruud Bosch nam het op tegen voormalig clubkampioen Wim Mulder. Voorzichtigheid bleek troef, waardoor tenslotte de winst gedeeld werd en Bosch, zij het nipt, de koppositie wist te behouden vóór Breedijk. 

Jan Breedijk kreeg na een aanvankelijk gelijk opgaande strijd de winst in de schoot geworpen door een blunder op de 25e zet van opponent Jaap van der Heiden, die pardoes een toren weggaf en rukte daardoor op naar de tweede plek van de ranglijst met slechts 0,5 punt achterstand op de 170 punten van de nummer 1.

Materiaal ruilen
Pieter Meijer en Hans van Woudenberg ruilden zoveel materiaal dat remise onontkoombaar werd. John Groen in ’t Woud verloor in het begin van zijn partij tegen Eduard Philipse een paard, maar won wel wat materiaal terug zodat een eindspel ontstond tussen een paard, een loper en een pion tegen een toren.

Dat zo’n materiële voorsprong toch niet tot winst hoeft te leiden, bleek in de afwikkeling waarna tot remise werd besloten.

Niet in vorm
Gerard Snabel nam misschien iets te snel genoegen met remise tegen Kees Jan Kraan. En Albert Prins was niet in vorm tegen Derek Zuurmond. Hij moest al snel de vlag strijken terwijl Luit Bloem en Berry van Tienhoven het evenwicht wisten te bewaren: remise.

Ook Jan van Gulik kwam tegen Jan Kraijesteijn niet verder dan remise, evenals Wim van der Hoek tegen Ton van Nieukerke. Louis Stolwijk hield lang stand tegen Laurens Ellers ondanks een stuk achterstand, maar moest tenslotte toch in de nederlaag berusten.

Fusie
Na 114 jaar is er een einde gekomen aan het bestaan van Schaakclub InterNos. Per 1 juli 2020 is de club gefuseerd met WSV, de Waddinxveense Schaakvereniging en de nieuwe naam van deze club luidt dan ook WSV Inter Nos.