Hoe gaat het met 'onze' energiecoöperatie?

Er is belangrijks nieuws betreffende het geplande zonnepark bij de biologische boerderij Ekodorp in Boskoop. Het project werd begeleid door de Groen Hart Energie-coöperatie en onze coöperatie is aangehaakt. Twee van de drie Waddinxveense postcodegebieden zouden van de zonnestroom gebruik kunnen maken. Enkele maanden geleden meldden we dat het project, na ruime vertraging door onder andere regelwijzigingen in de 'Postcoderoosregeling', eindelijk van start zou gaan. De subsidieaanvraag was gedaan, het was slechts wachten op de (verwachte) goedkeuring daarvan.

De familie Van Dorp heeft, mede vanwege de vertraagde subsidiebesluitvorming bij de 'Postcoderoos', ook ingezet op een alternatief, waarbij zij zelf eigenaar en stroomleverancier blijft. De subsidie voor dit alternatief is eerder toegekend, waardoor 'ons' project automatisch afviel.
Hoewel begrijpelijk, is deze beslissing heel jammer voor Waddinxveen. De zonnestroom komt nu op de grote hoop en niet ter beschikking van de vele belangstellenden. Helaas blijft onze coöperatie zo dakloos. Weliswaar lopen er enkele contacten, maar de voortgang is nog onvoldoende concreet om met aanbiedingen te komen.
De urgentie om in of rond Waddinxveen geschikte plekken voor zonnepanelen te vinden is dus helaas nog steeds heel groot. Wie is die Waddinxveense onderneming of instelling die energie wil pompen in onze gemeenschap door het dak beschikbaar te stellen? Laat het horen en bespreek de mogelijkheden via info@waddgroen.nl.

Na onze oproep van vorige keer meldde wijkgemeente 't Spectrum dat zij donderdag 23 september een workshop organiseren met Alfred Slomp, over duurzaam boodschappen doen. De avond begint om 20.00 uur in de Immanuëlkerk, Prinses Beatrixlaan 2. Iedereen is welkom, na aanmelden op verdieping@pgpknwaddinveen.nl.