Nieuw landelijk Hallelujakoor

Waddinxveen/regio - Een nieuw landelijk gemengd koor is vanaf oktober een feit. Het gaat om het Groot Hallelujakoor onder leiding van dirigent Martin Zonnenberg. Het koor is de opvolger van het Groot Reformatiekoor (dat was opgericht in verband met 500 jaar Reformatie met 500 zangers).

Het Hallelujakoor gaat op dezelfde voet verder. De liederen zijn speciaal bewerkt door verschillende dirigenten. Het koor wordt muzikaal ondersteund door beroepsmusici en er wordt gezongen in diverse kerken in Nederland. Wie dat wil kan in 2022 met het koor mee naar Israƫl. Dat kan ook samen met vrienden, vriendinnen, partners, kinderen; het streven is om een christelijk familiekoor te zijn.
Opgeven kan via hallelujakoor.nl. De contributie bedraagt 79 euro per jaar, inclusief muziekmap en oefenbestanden. Er wordt gestudeerd in elf verschillende regio's waaronder Gouda. De generale repetitie is in Amersfoort. Daarna volgen er vijf concerten in de Doelen in Rotterdam (27 december), en in het voorjaar van 2022: Grote kerk in Bergen op Zoom, Grote kerk in Dordrecht, Martinikerk in Bolsward en de Joriskerk in Amersfoort.