De kinderburgemeester en de burgemeester openden de ranch officieel. (foto: pr)
De kinderburgemeester en de burgemeester openden de ranch officieel. (foto: pr)

Pensionstalling officieel geopend

Waddinxveen – Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis en kinderburgemeester Liva van Steensel hebben zaterdag 19 juni de Reijneveld Ranch aan de Henegouwerweg officieel geopend door allebei tegelijkertijd een lintje door te knippen.

De feestelijke gebeurtenis werd bijgewoond door zo’n vijftig genodigden die getuigen waren van een gevarieerd programma in western stijl.

Nadat de burgemeester het publiek had toegesproken, werd de opening van de nieuwe ranch gevierd met een paardenshow in de buitenbak. Nadat er werd getoost op de toekomst, konden de kinderen ponyrijden, werd er gedart en kon er een dansje worden gedaan. Westernpaard Texas liet zijn kunsten zien en eindigde de opening met een laatste show. Het feestje werd afgesloten met een barbecue.

De pensionstalling van Dico en Ariënne Reijneveld is kleinschalig en biedt plaats aan twaalf paarden. In de toekomst willen de eigenaren een zogenoemd paddock paradise creëren waarmee paarden een leven in de vrije natuur wordt aangeboden. Leven zoals het oorspronkelijk bedoeld is, in het wild.
Op de site van de ranch staat: 'Paarden die leven in een kudde en vooral ruwvoer eten, wat beter past bij hun voedingspatroon. Ze kunnen kilometers lopen en de hele dag door grazen.' Op dit moment is echter gestart met paardenstallen, gezien de natuurlijke omgeving nog moet worden gecreëerd.