De appartementen aan de Limaweg zijn ontruimd wegens ernstige wateroverlast. (foto: 112hm.nl)
De appartementen aan de Limaweg zijn ontruimd wegens ernstige wateroverlast. (foto: 112hm.nl)

Wateroverlast leidt tot ontruiming

Waddinxveen - De bewoners van het appartementencomplex aan de Limaweg zouden maandagmiddag in een hotel in Gouda van eigenaar Mark van den Engel te horen hebben gekregen dat er gaten in het dak zitten en dat daardoor- tijdens het noodweer in de nacht van zaterdag op zondag - wateroverlast is ontstaan waardoor de bewoners van 52 appartementen zondagochtend door de hulpdiensten zijn geëvacueerd.

Dat vertelde dinsdagochtend één van de bewoners, Anouk van Velzen. Pandeigenaar Van den Engel zelf is niet bereikbaar voor commentaar.

Het water kwam in sommige appartementen via de muren en plafondlampen naar beneden waardoor de elektra op last van de brandweer is afgesloten. Voorlopig kunnen de bewoners niet terug omdat het pand onveilig is verklaard.

Het gaat om een appartementencomplex met vier woonlagen dat pas sinds enkele maanden wordt bewoond. Het gebouw deed voorheen dienst als kantoorpand maar is getransformeerd tot een complex met 52 appartementen. Op dit moment wordt nog gewerkt aan de bouw van 8 penthouses op het dak.
De hulpdiensten werden zondag in alle vroegte, om 0.45 uur, gealarmeerd. Er was zorg over de hoeveelheid water op het dak. Al snel bleek dat het water zeker tot aan de eerste etage naar beneden was gelopen. Na afsluiting van de elektra werd het pand ontruimd. Wie geen onderdak kon vinden bij familie of vrienden, kon via de gemeente een kamer krijgen in een hotel in Gouda.
Het pand is overgedragen aan de eigenaar, die ervoor moet zorgen dat het weer veilig is voor bewoners om terug te keren. Wat de schade precies is, is niet bekend.
Bij de renovatie zijn alle kozijnen van het pand vervangen en binnen zijn zowel de installaties als de indeling van het gebouw compleet vernieuwd en aangepast aan de woonfunctie.

Lees verder op pagina 9