Jonge doelman onder de lat bij ASW

VOETBAL
Waddinxveen – ASW start het nieuwe seizoen met een jonge eerste keeper. Trainer Justin Sterk geeft onder de lat de kans aan de pas 16-jarige Ebone Overdijk.

Overdijk neemt de plaats in van Thijmen Barendse, die vanwege werk nauwelijks kan trainen. “Ebone is een talentvolle keeper. Hij kon bij een andere club op divisieniveau in de jeugd spelen, maar hij wil zich graag bij ons ontwikkelen. Hij is inderdaad jong, maar ook goed. Zijn vader is keeperstrainer bij ons.”
De selectie van ASW onderging nauwelijks veranderingen voor het komend seizoen. “Er sluiten wat nieuwe jongens aan bij de selectie. De meeste zijn spelers die eerder in de jeugd bij ons hebben gespeeld.”
ASW traint nu twee keer in de week en pauzeert in juli twee weken. “Daarna gaan we rammen”, zegt Sterk. “De voet gaat op het gaspedaal. Het is nu nog redelijk vrijblijvend, maar in augustus gaat de intensiteit van de trainingen fors omhoog”, belooft hij.


WSV-Internos voelt als ‘onvoltooide fusie’

SCHAKEN
Waddinxveen – WSV-Internos maakt pas na de zomer zijn comeback in het Anne Frank Centrum. Het traditionele zomerschaaktoernooi vindt nog digitaal plaats, een noodzakelijk kwaad dat werd ingevoerd in de coronalockdown.

De vereniging, die in de huidige samenstelling pas aan het eerste seizoen bezig is, kon niet profiteren van de versoepelingen die onlangs van kracht werden. Daar is een simpele verklaring voor. Toen schaken fysiek weer kon, eindigde het officiële seizoen bij WSV. “De versoepelingen kwamen net te laat, al ben ik aan de ene kant wel blij dat wij ons als bestuur niet hebben hoeven buigen over het wel of niet doorgaan van de clubavonden”, reageert voorzitter Bert van der Knaap. “Er zijn nog altijd beperkingen van kracht die grote consequenties hebben voor de schaaksport. Zo wordt een schaker die klaar is met zijn partij en in de speelzaal rondloopt gezien als toeschouwer en toeschouwers zijn nog altijd niet welkom.”

Onlangs startte WSV-Internos met het traditionele zomerschaken, opnieuw online. “Ik hoop voor de laatste keer en dat we vanaf september zonder beperkingen kunnen schaken in het Anne Frank Centrum.”

Vrijwel het gehele seizoen was de club aangewezen op het digitale alternatief. “We hebben een lange partijencompetitie gehouden met zo'n twintig schakers. Ook nu voor het zomerschaken zitten we rond dat aantal deelnemers. We hebben vastgehouden aan onze vaste clubavond. We loggen donderdag om een paar minuten voor acht uur in en het systeem bepaalt tegen wie je speelt”, aldus Van der Knaap. “Communiceren doen we met elkaar via chat.”

Van der Knaap is blij dat vrijwel alle schakers de club trouw bleven, want in coronatijd was de verleiding groot om andere hobby's te zoeken. "We hebben twee opzeggingen, van iemand die afgestudeerd is en een lid dat op leeftijd is en die het niet meer ziet zitten vanuit Zevenhuizen heen en weer te reizen. In beide gevallen heeft de opzegging niets te maken met corona.”

Al met al was het een bijzonder eerste seizoen voor de fusieclub. "Het voelt als een onvoltooide fusie. Het zal heel goed zijn als we elkaar weer eens in levenden lijve zien.”