Waddinxveense laat handjes wapperen op EK Voetbal in Arena

Waddinxveen - Joke Bakker een voetbalfan noemen is bijna een understatement. De vrijwilliger bij de lokale voetbalclub Be Fair heeft in de coronacrisis al zoveel voetbal moeten missen, dat ze de kans om op enigerlei wijze bij EUFA Euro 2020 - het EK Voetbal - aan te sluiten met beide handen aangreep.

Die handen laat ze nu flink wapperen in de Amsterdam Arena, waar het Nederlands elftal drie groepswedstrijden afwerkt. Als er problemen zijn met tickets is Bakker een van een team van acht die alles in het werk stellen om het probleem tijdig op te lossen.

Hol van de leeuw
Tijdens haar drukke werkzaamheden pakt ze en passant de verrichtingen van het nationale elftal mee. Zo zag ze zondag dat Nederland ternauwernood ontsnapte aan een gelijkspel door een doelpunt van Denzel Dumfries in de 85 minuut. Bakker beleefde de 3-2 overwinning (alle vijf doelpunten vielen tussen de 52e en 85e minuut) - op Oekraïne mee in het hol van de leeuw.

Ook de komende dagen is de 'technical services medewerker' nog actief in de catacomben van het stadion, om een steentje bij te dagen aan het vloeiende verloop van de ticketservice.