Van links naar rechts: Daphne, Sharon, Izabeau, Claudia, Isabella en Lara. (foto en tekst: Annette van den Berg)
Van links naar rechts: Daphne, Sharon, Izabeau, Claudia, Isabella en Lara. (foto en tekst: Annette van den Berg)

Trotse leraren op het Coenecoop College

vervolg voorpagina

Waddinxveen - De cijfers van de eindexamens werden donderdag 10 juni bekend gemaakt op het Coenecoop College. "Het eerste tijdvak van de examens is enorm goed gegaan”, aldus Jolanda Swart, afdelingsleider havo-vwo.

Het ophalen van de cijferlijst van tijdvak 1 werd gevierd met ijs, drankjes en een dj op het schoolplein. Over een maand, op 15 juli, zijn ook de uitslagen van de tijdvakken 2 en 3 bekend. "Dan gaan we er echt een feestje van maken”, kondigde Peter van Zoest, afdelingsleider mavo (vmbo-t) aan. De leraren zijn trots op het hoge percentage geslaagden in het eerste tijdvak. Het slagingspercentage voor havo en vwo is ruim 90 procent en 47 van de 48 vmbo-kandidaten die examen deden, slaagden. De tweede en derde ronde van de eindexamens moeten nog komen. Van vmbo basis en kader zijn de uitslagen nog niet bekend. Die leerlingen moeten nog tot woensdag wachten om te weten of ze er meteen bij het eerste tijdvak doorheen zijn gekomen. Ondanks corona hebben de eindexamenleerlingen dit schooljaar toch redelijk normaal naar school kunnen gaan. Op de vakantie heeft het virus meer invloed, want concrete vakantieplannen zijn er nog nauwelijks.
De meiden weten wel al wat ze na de vakantie gaan doen: Lara gaat naar de bakkersopleiding. Isabella mbo kinderopvang, Izabeau gaat leren voor dierenassistente, Claudia voor verpleegkundige en Sharon en Daphne willen eerst hun havodiploma behalen.