Jelle Groot kan het wel van de daken schreeuwen dat hij geslaagd is. (foto: Martijn Groot)
Jelle Groot kan het wel van de daken schreeuwen dat hij geslaagd is. (foto: Martijn Groot)

Hang de tas en vlag maar uit

Waddinxveen - Sommige jongeren waren donderdag 10 juni zo blij toen ze te horen kregen dat ze geslaagd waren, dat ze het wel van de daken wilden schreeuwen zoals hier Jelle Groot uit Waddinxveen. Zijn ouders zijn zo blij voor hem dat ze deze foto naar de krant stuurden. Volgens de vader van Jelle stond zijn zoon er niet echt sterk voor, maar had hij wel goed geleerd. "Hij is geen ster in Nederlands en Engels wat het altijd weer spannend maakt." Maar hij is nu toch maar geslaagd voor de mavo op het Coenecoop College en gaat volgend schooljaar naar het MBO Rijnland richting IT software developer in Leiden. Gefeliciteerd!

Lees verder op pagina 9


Stichting Weids Bloemendaal steunt alleen zonne-energie

Waddinxveen - De Stichting Weids Bloemendaal steunt de gemeente in haar voorkeur voor zonne-energie waarmee voldaan kan worden aan de energieopgave voor de Regio Midden-Holland. Windmolens worden tot dusver gezien als 'reserve', maar daarbij is polder Bloemendaal wel als zoekgebied aangemerkt. En dat betreurt de stichting enorm.
De stichting is bang dat polder Bloemendaal als weidevogel- en wandelgebied verloren gaat als windmolens toch ooit in beeld komen. De stichting is ook bang dat alle investeringen van de afgelopen jaren teniet worden gedaan. Volgens de stichting kan met zonne-energie volledig aan de energiebehoefte worden voldaan. Het argument dat windmolens nodig zouden zijn wanneer de zon niet schijnt, vindt de stichting onzin. De stichting schrijft in een brief aan de raad dat er ook dagen zijn dat zowel de zon niet schijnt en er ook geen wind is. "Dan zal dus ook gebruik moeten worden gemaakt van opgeslagen energie of aanvoer van elders." Ook oppert de stichting om geothermie in het lijstje van mogelijkheden op te nemen. "Warmte is winbaar uit de aarde en deze bron, die geen fossiele brandstoffen verbruikt, wordt al sinds vele jaren met succes benut door meerdere glastuinders in de regio."


'Provincie Zuid-Holland werkt onzorgvuldig'

Regio - Volgens het Molenberaad bevat het rapport over de conceptmaatregelen Beter Bereikbaar Gouwe, versie 0.9, grote fouten. Het is al de derde keer dat het Molenberaad de provincie Zuid-Holland op de vingers tikt. "De vraag dringt zich op of goed cijfermateriaal wel voldoende belangrijk wordt gevonden", schrijft het Molenberaad in een brief aan de bestuurlijke afstemgroep van Beter Bereikbaar Gouwe. Het voorbeeld dat het Molenberaad geeft, gaat over de Parkstraat in Boskoop waar een afname van het autoverkeer zou zijn van 35 procent, terwijl op grond van cijfers uit dezelfde rapportage het om een toename van 73 procent gaat.