Be Fair zet zichzelf te kijk bij start competitie

VOETBAL
Waddinxveen – Be Fair heeft een allerbelabberdste start in de competitie gemaakt. Bij Aarlanderveen zette de ploeg van sportpark ’t Suyt zichzelf te kijk: 4-0.

Trainer Bert de Best sprak na afloop van een grote blamage. “Ik begrijp er niks van, we hadden een meer dan prima voorbereiding achter de rug en dan zo’n wanprestatie leveren. Normaal gesproken zeg ik altijd wat na afloop van de wedstrijd, maar nu ben ik gelijk naar huis gegaan. Zo de pik had ik erin.”

De oefenmeester zei de afstraffing al in de warming-up te hebben zien aankomen. “Je kunt nog zo’n goede voetballer zijn, het begint altijd bij een goede instelling en inzet. Die maximale beleving was er bij ons totaal niet. Aarlanderveen had vorig seizoen een goede ploeg, maar ze zijn nu niks bijzonders. Dat we met 4-0 eraf gaan, zegt veel over onze prestatie.”

De Best zat zich op de bank vrijwel heel de wedstrijd ‘dood’ te ergeren. “Iedereen deed maar wat. Er was totaal geen organisatie en speldiscipline. Het leek nergens naar. Een paar spelers speelden een magere voldoende, maar de rest was een één of een twee. Het was los zand, elf individuen. We maakten elkaar allemaal verwijten.”
De oefenmeester zei dat het laatste woord nog niet is gezegd over de wedstrijd. “Als staf pikken we dit niet. Er gaan deze week harde woorden vallen.”


Corona-uitbraak zet streep door duel HCW

HOCKEY
Waddinxveen – Het thuisduel van HC Waddinxveen tegen Dopie is zondag niet doorgegaan. De KNHB besloot het treffen in de derde klasse uit het programma te halen toen bleek dat er een groot aantal coronabesmettingen waren bij de bezoekers uit Delft.

Bij Dopie, waar vooral studenten hockeyen, zouden zeven spelers besmet zijn. “Tenminste, dat begreep ik”, zei HCW-aanvoerder Edo Herrera. “Bij zes gevallen wordt de wedstrijd afgelast door de bond.”

Zelf had Waddinxveen eerder een poging gedaan om de wedstrijd uit te stellen. “Onze keeper moest in quarantaine omdat een familielid positief was getest. De bond wilde echter niet meewerken. Daarom hadden we de keeper van heren 2 al gevraagd om mee te doen.”

De Waddinxveense vrouwen kwamen wel in actie. Zij verloren met 0-3 van HCRB. Waddinxveen won tot nu toe één van de drie wedstrijden.