Aan inzet was geen gebrek aan Waddinxveense zijde in Ridderkerk. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)
Aan inzet was geen gebrek aan Waddinxveense zijde in Ridderkerk. (foto en tekst: Erik van Leeuwen) Foto:

Korbis krijgt spoedcurus in eerste klasse

KORFBAL
Waddinxveen – Grote nederlagen, dat is dit seizoen in de veldcompetitie het lot van van Korbis. Zaterdag verloor de Waddinxveense formatie met 28-15 van KCR, maar aan treuren wordt niet gedaan. “We zijn bezig aan een proces.”

Positief blijven is dit veldseizoen het credo van trainer/coach Marco van Leeuwen. Hij wist bij het ingaan van de nieuwe competitie al dat handhaving voor zijn team een mission impossible zou zijn. “Dat was het al met het team van vorig seizoen, laat staan met dit team, dat nog eens extra is verjongd. Je hoopt als club dat een lichting geleidelijk afscheid neemt en dat nieuwe spelers ook rustig kunnen worden ingepast. Wij hebben echter in korte tijd bijna tachtig procent van de basisspelers verloren. Dan weet je: daar ga je last meekrijgen.”

Zeker omdat Korbis op een niet misselijk niveau speelt waar tegenstanders een meer dan behoorlijk balletje kunnen gooien. “Het was beter geweest als we in de tweede klasse hadden gespeeld, aan de andere kant verandert het doel niet. We moeten deze jonge ploeg klaarstomen.”

Korbis volgde de afgelopen weken een spoedcursus. Progressie is duidelijk waarneembaar. In spel en in de cijfers. Waar de Waddinxveners in de openingswedstrijd nog werden gefileerd door Merwede (34-8) kruipen de uitslagen langzaam maar zeker richting de goede kant op. Woensdag werd het 10-22 tegen Kinderdijk, zaterdag eindigde het treffen met KCR in 28-15. Wat vooral opvalt is de stijgende lijn in het aantal treffers. Van Leeuwen: “We hebben ons ook tot doel gesteld om per wedstrijd minimaal vijftien keer te scoren. Als dat zou lukken, vind ik dat in deze sterke afdeling best knap.” Van Leeuwen ziet ook zijn jonge team steeds wat slimmer wordt. “Ze leren enorm van deze wedstrijden.”

Doelpunten Korbis: Wouter de Ruiter 3, Johan van ’t Hoff 3, Nienke Stolz 3.