ASW debuteert met nederlaag

VOETBAL
Waddinxveen – ASW heeft het officiële debuut op het standaardniveau van het zaterdagvoetbal niet kunnen bekronen met een klinkend resultaat. Moordrecht was op sportpark De Sniep de sterkste in de regioderby: 1-2.

ASW maakte vooral voor rust een nerveuze indruk. Het spel van de thuisploeg was ‘gejaagd’; daarmee werd Moordrecht, vorig seizoen voorlaatste in de stand van de vierde klasse, in de kaart gespeeld. Uit een vrije trap namen de gasten al in de vierde minuut een voorsprong. Ondanks dat het niet goed voetbalde, kwam ASW na ongeveer een half uur op gelijke hoogte. Eldin Smaijlovic had in het strafschopgebied licht contact met een Moordrecht-verdediger en ging naar de grond. Hijzelf benutte de penalty: 1-1. In de tweede helft kregen beide ploegen kansen. Een persoonlijke fout van Quesnel Spijker, die de bal in de voeten van een Moordrechtse aanvaller speelde, leidde de 1-2 in. In de slotfase maakte ASW nog tevergeefs jacht op de gelijkmaker. “Er had meer ingezeten, ondanks dat het voetbal van onze kant niet goed was”, constateerde ASW-trainer Justin Sterk. Deze week maakte de KNVB bekend dat er komend seizoen twee nieuwe vijfde klassen worden gevormd. Daardoor degraderen de laatste drie teams uit de vierde klasse. “We gaan er alles aandoen om drie ploegen onder ons te houden”, aldus Sterk.