Geen vertrouwen in gemeente Waddinxveen

Het college van Waddinxveen is gevallen. Daar kijken wij niet raar van op. Mijn man was naar het debat gegaan voorafgaand aan de laatste verkiezingen, kwam thuis en had geen hoge dunk van de aanwezige politici voor wat betreft de manier waarop er gesproken en gediscussieerd werd.

Wij wachten persoonlijk al ruim anderhalf jaar op een antwoord van de afdeling Bedrijfsvoering van de gemeente nadat we bezwaar hadden aangetekend. Al twee keer hebben we een brief naar het college van burgemeester en wethouders gestuurd dat we maar geen antwoord krijgen op ons bezwaar. Maar dan krijg je dus steeds een standaardbriefje terug met de opmerking dat onze vraag wordt doorgestuurd naar de betreffende afdeling. En die antwoordt dus niet. Eigenlijk hoort de gemeente binnen een bepaalde tijd antwoord te geven. Halen ze die termijn niet, dan moeten zij per dag een bepaald bedrag betalen. Wij wisten dat niet. Reken maar uit. Ik hoop nu via deze brief antwoord te krijgen.

Dan nog een ander puntje; dat gaat over een brief van de gemeente met als onderwerp 'Scherp aanbod voor isolatiemaatregelen'. Natuurlijk zijn ook wij geïnteresseerd in duurzaamheid. Bij de vorige gelegenheid zijn wij dan ook naar een voorlichtingsavond van de gemeente geweest over dit onderwerp. Je kon je opgeven voor een huisbezoek. Wij dat gedaan. Alles werd nagekeken. Ook keek de desbetreffende man onder de vloer. Alles was goed maar onder de vloer was nog wel winst te behalen. Hij deed gelijk een aanbod. Kosten: 4.400 euro en alles moest betaald zijn vóór uitvoering. Gek toch. We kregen twijfels en hebben een second opinion aangevraagd. Gelukkig maar. Want, de man die onder de vloer ging zei dat er al isolatie zat en dat het prima in orde was op een enkele plek na. waar misschien even iets vastgezet moest worden. Kijk dus uit: Ik weet niet wie van de gemeente deze man heeft binnengehaald, maar wij hebben er geen vertrouwen in. Niet gek toch dat wij geen vertrouwen hebben in de gemeente Waddinxveen?

W. van Ringelenstein