Kerkdiensten 27 september

Herst. Herv. Gem. (vh Elimkerk): 9.30 uur ds C. Gielen; 16.30 uur ds IJ.R. Bijl (locatie: Groensvoorde 3, Ontmoetingskerk)
Prot. Gem. Ontm.kerk Groensvoorde (OK)/Immanuëlkerk (IK): 9.30 uur ds A. ter Schuur-van der Plicht, pastor M. Lems-Groeneweg, ds T. Gaastra, ds. H.G. van Viegen; 16.30 uur ds T. Gaastra, dienst in OK.
Prot. Gem. Rank Coenecoop College: 10.00 uur ds J. Overeem.
Geref. Kruiskerk: 9.30 uur ds E. Brink; 16.30 uur ds F. Rinkema.
Herv. Gem. Brugkerk: 9.30 uur ds R.W. de Koeijer; 17.00 uur ds E.J. Terpstra.
Herv. Gem. Hoeksteen: 9.30 uur ds ds F. Hoek; 18.30 uur ds R.W. de Koeijer.
Herv. Gem. Bethelkerk: 9.30 uur dr W.M. Dekker; 17.00 uur ds G. Lugthart.
Herv. Gem. Morgenster: 9.30 uur ds K. van Meijeren; 17.00 uur dr W.M. Dekker.
St. Victorkerk: zondag 11.00 uur en dinsdag 19.00 uur viering.
Herst. Herv. Gem. Dorpstraat: 9.30 en 17.00 uur ds A.P. Muilwijk.
Chr. Gem. Shalom: vr. 19.30 uur en zo. 10.30 uur voorganger A. de Kogel.
Impact Church: 10.30 uur dienst in De Kroon aan het Gouweplein.


'Geen energieprojecten zonder aandeel
bewoners'

Regio - De lokale PvdA/GroenLinks afdelingen in de vijf gemeentes van Midden-Holland gaan eind september bij de bespreking van de concept Regionale Energie Strategie (RES), voorstellen indienen die vastleggen dat inwoners mede-eigenaar kunnen worden van toekomstige energieprojecten.

Volgens de partij azen de energiebedrijven op locaties in de regio waar zonneparken of windmolens gebouwd kunnen worden. De lokale PvdA Krimpenerwaard, PvdA en GroenLinks van Gouda en Bodegraven-Reeuwijk en de PvdA-GroenLinks afdelingen van Zuidplas en Waddinxveen willen dat de gemeenteraden op tijd (voor 1 juli 2021) een lokaal beleidskader vaststellen waarin eisen worden gesteld aan het ontwikkelen van toekomstige energieprojecten. Dat kan zijn dat bijvoorbeeld een zonnepark of windmolen voor minimaal de helft in eigendom moet zijn van de plaatselijke bevolking voordat het gebouwd wordt. PvdA/GroenLinks waarschuwt ervoor dat 'als gemeentes te laat beginnen met het opstellen van lokale beleidskaders over mede-eigenaarschap van energieprojecten, dan zullen energiebedrijven wind- en zonneparken aanleggen zonder dat de inwoners daarvan meeprofiteren'.