Meer scholen voelen voor deelname aan buitenlesdag

Regio - Volgens IVN Natuureducatie hebben een kleine 500 basisscholen in Zuid-Holland zich dit jaar aangemeld voor de Nationale Buitenlesdag op dinsdag 22 september. Dit zouden ruim honderd scholen meer zijn dan vorig jaar. Ook scholen uit Moerkapelle en Moordrecht doen mee, in Waddinxveen lijkt de interesse nog niet groot.

Volgens de landelijke non-profit organisatie wordt het belang van het geven van buitenlessen steeds duidelijker. Naast een positief effect op de leer- en beweegprestaties, wijst het IVN erop dat leren in de buitenlucht de kans op besmetting van corona ook aanzienlijk kleiner maakt. De vijfde editie van de Nationale Buitenlesdag stond gepland voor april, maar omdat toen alle scholen vanwege de coronapandemie waren gesloten, is de dag verplaatst naar 22 september.

Met de Nationale Buitenlesdag willen organisaties als Jantje Beton en IVN Natuureducatie leerkrachten stimuleren meer buitenles te geven. Scholen die zich aanmelden, krijgen kant-en-klare buitenlessen aangeboden.