Het echtpaar Van der Zijden viert over een paar dagen hun diamanten huwelijk. (foto: Arnold van der Zijden)
Het echtpaar Van der Zijden viert over een paar dagen hun diamanten huwelijk. (foto: Arnold van der Zijden) Foto:

Na 60 jaar huwelijk nog altijd te vinden op hetzelfde adres

Waddinxveen - Nog een paar dagen en dan vieren Gert van der Zijden (83 jaar) en Jannie van der Zijden – van Bruggen (80 jaar) dat ze 60 jaar zijn getrouwd. Dinsdag 29 september is het zover.

De echtelieden zijn geboren en getogen Waddinxveners. Hij werd geboren aan het Noordeinde en Jannie aan de Wilhelminakade. Ze hebben elkaar voor het eerst ontmoet aan het Noordeinde waar Jannie inmiddels ook woonde. En nog altijd zijn de twee aan het Noordeinde te vinden.

Gert was 13 toen hij ging werken op boerderij Jachtlust. Na zijn diensttijd ging hij aan de slag bij een boomkwekerij. Na een paar jaar begon hijzelf een kwekerij, aan de Tuinbouwweg. Deze verhuisde in 1980 naar het Noordeinde, achter de woning. Daar werd ook overgegaan op de teelt van siertakken die werden geveild op de Bleiswijkse veiling. Zijn echtgenote is na de lagere school in de huishouding gaan werken. Daar is ze na haar trouwen mee gestopt, ze had haar handen vol aan het eigen huishouden en gezin. Toen de kwekerij naar het Noordeinde verhuisde en de kinderen groter werden, hielp zij ook mee in het bedrijf. Het echtpaar heeft vier kinderen grootgebracht, allemaal jongens en heeft zeven kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. Gert is van jongs af aan lid geweest van damvereniging Excelsior tot het moment dat de club ophield te bestaan. Nu spendeert hij de meeste tijd in de moes- en bloementuin rond het huis. Vrouwlief is al jaren fanatiek lid van de gymvereniging, gaat graag naar de hobbyclub en doet vrijwilligerswerk in de Bethelkerk. Heel hun huwelijkse leven hebben ze aan Noordeinde 152 gewoond. De eerste periode als Waddinxveners totdat er een kleine grenswijziging kwam en het echtpaar plots in Boskoop woonde. Ook dit hield geen stand omdat Boskoop samengevoegd werd met Alphen aan de Rijn. Ondanks alle wijzigingen voelen zij zich echter nog altijd Waddinxveners. Om het diamanten huwelijk te vieren, was een uitgebreid diner gepland voor familie, vrienden en kennissen en een leuk weekend weg, maar vanwege het coronavirus is alles afgelast. De familie hoopt het volgend jaar over te kunnen doen, als alles weer 'normaal' is.