ASW oogst applaus met spel

VOETBAL
Waddinxveen – ASW verloor zaterdag de eerste bekerwedstrijd (1-2), maar het spel dat de ploeg van trainer Justin Sterk op de mat legde tegen Quick Steps uit Den Haag oogstte applaus. “De strijdlust van die jongens is enorm.”

“We hebben voor elke meter, decimeter en centimeter gestreden”, zei Sterk, die met zijn ploeg wel toe was aan een opkikker. Een paar dagen eerder was ASW over de knie gelegd door Zevenhoven (9-0). “We liepen wel vooruit, maar we verdedigden niet”, zag de oefenmeester de kwetsbaarheid van zijn team. Tegen Quick Steps, spelend in de derde klasse, had ASW zichzelf bij elkaar geveegd. De Waddinxveners combineerden strijdlust vaak ook met goed voetbal. “We zijn nog aan het zoeken naar de juiste balans”, aldus Sterk, die daarom Michael de Zwart als centrale verdediger had geposteerd. ASW’s beste man was Jordy van Rheede, die in de eerste helft Aldin Smaijlovic de score zag openen. Na de pauze hield de thuisploeg lang stand, maar uiteindelijk pakte Quick Steps alsnog de zege (1-2).


Start rolstoelbasketballers

BASKETBAL
Waddinxveen – Het rolstoelbasketbalteam van Bouncers heeft de training hervat. Dinsdag 1 september vond in sporthal de Mammoet in Gouda de eerste sessie sinds tijden plaats. Vanwege corona lagen de activiteiten stil. Het is de bedoeling dat het team met spelers uit Gouda en Waddinxveen dit seizoen zes oefenwedstrijden speelt. Nieuwe spelers zijn altijd welkom. Voor meer info: rolstoelbasketbal@bouncersbasketball.nl.


Korbis met piepjong team
de competitie in

KORFBAL
Waddinxveen – Korbis gaat het seizoen in met een zeer jeugdig achttal. Marco van Leeuwen heeft Nina Hartog en Wouter de Ruiter in de eerste acht opgenomen. De trainer moest in het eerste seizoen al de nodige spelers inpassen. Ook afgelopen zomer kreeg hij drie nieuwe afmeldingen: naast Lianne Hagen stopte Benjamin Visser. Rick Hagen, die dacht aan een rentree, stelde zich toch niet beschikbaar. Omdat Maaike en Johan van ’t Hoff tijdelijk uit de running zijn, zijn van het team van vorig seizoen maar drie spelers over. “Het is jong, maar zeer gretig”, aldus Van Leeuwen, die tevreden is over de voorbereiding die vanavond met een wedstrijd tegen IJsselvogels werd afgesloten. Korbis begint zaterdag de competitie met een uitwedstrijd tegen Merwede.