Opa Ben toont met trots het certificaat waarop staat dat zijn kleindochter Isa van der Sluis de hoofdprijs heeft gewonnen bij een haiku-wedstrijd.
Opa Ben toont met trots het certificaat waarop staat dat zijn kleindochter Isa van der Sluis de hoofdprijs heeft gewonnen bij een haiku-wedstrijd. Foto:

Overlast Gouweplein

Waddinxveen - De wijkagenten in Waddinxveen laten via social media weten dat er veel overlastklachten binnenkomen over winkelcentrum Gouweplein. Vanaf nu zal daarom door zowel de politie als handhaving 'verbaliserend worden opgetreden als iemand zich 'doelloos ophoudt bij de rollerbaan onder de overkapping'. Zo klinkt de waarschuwing op Twitter.


Isa wint haiku-wedstrijd

Waddinxveen - Isa van der Sluis (11 jaar) deed via haar school (De Regenboog) begin dit jaar mee met een haiku-wedstrijd en werd eerste.

Een haiku is van oorsprong een Japanse dichtvorm die doorgaans bestaat uit drie regels en een vast aantal lettergrepen.

De wedstrijd die was georganiseerd door Japan Airlines en The Dutch Haiku Association, werd voor de 16e keer gehouden en dit jaar was het thema sport. De beste inzendingen wereldwijd worden gebundeld en later uitgebracht. De haiku van Isa: Daar ligt mijn voetbal, groen wit zwart en lekker hard, klaar om te spelen. Opa Ben was zo trots op zijn kleindochter dat hij het graag wereldkundig maakte en Hart van Holland inseinde.