Bij de voormalige entree van de Dick Brunaschool (die inmiddels is verhuisd naar de Triangel) was het druk met leerlingen van de Rehoboth.
Bij de voormalige entree van de Dick Brunaschool (die inmiddels is verhuisd naar de Triangel) was het druk met leerlingen van de Rehoboth. Foto: Nicole Lamers

Deuren Taalhuis weer open

Waddinxveen - De spreekuren van het Taalhuis van bibliotheek De Groene Venen zijn dinsdag 1 september weer gestart. Een ieder kan elke dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur met vragen terecht bij het Taalhuis, een afspraak is niet nodig. Aanmelden voor de taallessen, meeleeskring of taalcoach kan ook tijdens deze spreekuren. Wie als vrijwilliger aan de slag wil bij het Taalhuis kan zich tijdens een van de spreekuren melden of zich digitaal aanmelden: taalhuis@biblitheekdegroenevenen.nl.


Scholen begonnen, weer druk op de weg

Waddinxveen - Het verkeersbeeld maandag rond 8.30 uur bestond uit volle fietspaden en rijen jonge fietsers, al dan niet begeleid door papa en mama, op weg naar de eerste schooldag na de zomervakantie. Het was even wennen voor de automobilisten die ook op de eigen weg rekening moesten houden met meer verkeersdeelnemers en daarnaast de voorrangsregeling voor fietsers in acht moesten nemen bij de vele rotondes die de bebouwde kom van Waddinxveen rijk is. Het was voor het eerst sinds lange tijd weer druk op de weg.