Doek gevallen voor toneelclub Toi-Toi

Waddinxveen - Na vijftig jaar is het doek gevallen voor de Waddinxveense toneelvereniging Toi-Toi. De club heeft met pijn in het hart moeten besluiten om de vereniging per direct op te heffen en te ontbinden.

De activiteiten lagen al langer stil vanwege het coronavirus, maar buiten dat heeft de beëindiging toch vooral te maken met de vergrijzing en het aantal leden dat drastisch is gedaald door de jaren heen. Op het moment van opheffing telde de club nog maar zes leden, tussen de 65 en 75 jaar. Alle inspanningen om nieuwe leden aan de vereniging te binden, zijn helaas niet gelukt.

De leden zijn van mening dat er op deze manier geen producties meer kunnen worden gemaakt die Toi-Toi-waardig zijn. Ook voor de bekende 'levende poppenkast' waarmee in de regio scholen, verenigingen, bedrijven en instellingen zoals Ipse de Bruggen werden bezocht, is geen toekomst meer. 'Een drastisch besluit', laten de overgebleven leden van Toi-Toi via een persbericht weten, maar ze zien echt geen andere mogelijkheid meer. De website van Toi-Toi is inmiddels niet meer in de lucht.


Triangel populair bij autodieven

Waddinxveen - Nieuwbouwwijk Triangel is kennelijk aantrekkelijk voor autodieven. Het politieteam van Waddinxveen maakt via Facebook wereldkundig dat in korte tijd meerdere personenauto’s specifiek in deze wijk zijn gestolen.

Lees verder op pagina 15