Korbis houdt zaterdag afsluitdag

KORFBAL
Waddinxveen - Korbis houdt zaterdag op het eigen complex haar afsluitdag. Voor pupillen, junioren en senioren zijn activiteiten gepland. Tijdens de afsluitdag opent ook de kantine weer, al wijst Korbis de leden er wel op dat de opening plaatsvindt conform het horeca-protocol van het RIVM. Van 10.00 tot 12.00 uur is er voor de Korbis Kids, de F- en E-jeugd een spelletjesochtend. Tussen 12.30 en 14.00 uur krijgt de D-jeugd een clinic van hoofdtrainer Marco van Leeuwen, die daarbij wordt geassisteerd door zijn spelers van het eerste team. Van 14.15 tot 15.30 uur is er een tientoernooi voor de C- en B-jeugd, daarna zijn de junioren, senioren en oud-leden aan de beurt (van 15.45 tot 18.00 uur). De dag wordt culinair afgesloten met een maaltijd voor junioren, senioren en oud-leden.


Justin Sterk en Rick van Wijk
vallen in het pulletje bij ASW

VOETBAL
Waddinxveen – Het ging bijna onopgemerkt voorbij: de ondertekening van het contract bij ASW van trainers Justin Sterk en Rick van Wijk. Sterk tekende voor één seizoen bij op De Sniep, zijn rechterhand voor twee seizoenen.

Door Erik van Leeuwen

De officiële bezegeling van de contracten vond plaats in een kantine zonder publiek, maar die ‘kille’ ambiance staat in groot contrast met de warmte die bij ASW sinds de komst van Sterk en Van Wijk heerst. “Er waait een positieve wind”, reageerde voorzitter Gé Smakman. “De jongens lopen weg met Justin en Rick. De gok heeft goed uitgepakt.”

Met die gok doelde Smakman op de stap die ASW vorig jaar zomer zette: geen eerste elftal op standaardniveau. Dat was ‘slikken’, ook voor het bestuur. “Justin en Rick hebben ons toen echt overtuigd dat dat de beste stap zou zijn. Het ging al een paar jaar niet goed. Justin en Rick zijn in het diepe gegooid, maar ze konden al snel goed zwemmen. Ze hebben de klik met de spelers en vallen, om het mooi te zeggen, in het pulletje.”

Dat Sterk één jaar bijtekende en Van Wijk twee jaar heeft te maken met de trainersopleiding die de laatste gaat volgen. “Ik heb één jaar getekend met een optie voor nog een jaar”, zei Sterk. “Het is niet wat mij voorgespiegeld werd door de secretaris. Die vindt dat ik de Arsene Wenger van ASW moet worden. Nou, dan heb ik nog wat voor de boeg, want Wenger heeft zeventien jaar bij Arsenal gezeten. Serieus, onze situatie is wel anders dan bij een trainer van buitenaf. Wij zijn jongens van de club. Vandaar dat we ons veel langer kunnen committeren aan een project als dit.” Smakman: “Die gasten doen ook veel meer dan de selectietrainer. Zelfs in coronatijd waren ze volop in touw om de jeugd via allerlei sociale platforms bezig te houden. En ze zijn bezig met Peter van den Akerboom, de coördinator bij de jeugd, een beleidsplan uit te rollen.” Afgelopen week gaven de twee trainers met assistent Marco van Zeeland en Van den Akerboom een presentatie aan alle jeugdtrainers in de kantine. “Het idee erachter is dat er meer structuur komt”, zegt Sterk. “We hebben de manier ontleed waarop wij met het eerste willen spelen. Dat vormt de basis voor de gehele opleiding."