Werk van Mary van Leeuwen, te zien in De Kroon. (foto:pr)
Werk van Mary van Leeuwen, te zien in De Kroon. (foto:pr) Foto:

Werk te zien tot 8 augustus van Boskoopse creatieveling in Cultuurhuys De Kroon

Waddinxveen - Mary van Leeuwen uit Boskoop exposeert vanaf heden tot 8 augustus dit jaar in Cultuurhuys De Kroon.

Mary van Leeuwen begon met tekenen in 2015 via een cursus van Boskoop Creatief. Vrij snel ontdekte zij acrylverf en daar is ze enthousiast mee doorgegaan.
In 2018 won zij met haar schilderij The Lion King de eerste prijs bij de tentoonstelling van Creatief Boskoop en in 2019 viel zij weer in de prijzen, toen behaalde ze de derde plek.

In Cultuurhuys De Kroon aan het Gouweplein laat zij een uitgebreid overzicht zien van haar werk. De expositie in vrij toegankelijk, maar houd rekening met de aangepaste openingstijden van De Kroon. Het gebouw is nu ’s middags van 13.00 tot 17.00 uur geopend.


Woningcorporaties in het nauw gedreven

Regio - De bouw en verduurzaming van betaalbare woningen in de regio Midden-Holland, Haaglanden en Rotterdam wordt ernstig bedreigd. Dit blijkt, volgens de aangesloten woningcorporaties, uit onderzoek over de investeringscapaciteit van woningcorporaties. Dit onderzoek werd onlangs gedaan in opdracht van diverse ministeries.

De woningcorporaties zouden in de regio Haaglanden, Midden-Holland en Rotterdam 10 miljard euro tekort komen. De totale opgave voor woningcorporaties bedraagt 25 miljard euro. Dit betekent dat 40 procent van de opgave niet gerealiseerd kan worden. Samengevat stellen de woningcorporaties: de opgave is het grootst (in deze regio), de middelen zijn het schaarst. René Mascini, directeur-bestuurder van Woonpartners Midden-Holland die namens de regiocorporaties van Zuid-Holland West spreekt, wijst erop dat daar nog bovenop komt dat Vestia (een van de grootste corporaties in deze regio) nauwelijks kan en mag investeren. “De investeringsopgave in nieuwbouw samen met de verduurzaming is een enorme uitdaging voor ons gebied. Dat in combinatie met de reddingsoperatie voor Vestia is dat zonder extra steun in ons woningmarktgebied niet mogelijk. Daarvoor is de opgave te groot." Hij kijkt reikhalzend uit naar de behandeling in de Kamer.