Afsluiting hefbrug Boskoop mogelijk gevolgen voor hier

Waddinxveen/Boskoop - De kans is groot dat het de komende weken weer wat drukker zal zijn op de wegen in Waddinxveen. De provincie Zuid-Holland voert namelijk werkzaamheden uit aan de hefbrug van Boskoop waardoor deze van 12 juli tot en met 8 augustus volledig is afgesloten voor al het wegverkeer.

De werkzaamheden zijn noodzakelijk om de periode tot aan het geplande groot onderhoud in het jaar 2024 te overbruggen. Voor fietsers en voetgangers ligt er tijdens bovengenoemde periode een pontonbrug aan de zuidzijde van de hefbrug tussen de Zuidstraat en de Loswal (aan de kant van de N207). Op de pontonbrug wordt een scheiding aangebracht zodat mensen elkaar goed kunnen passeren. Ook staan overdag verkeersregelaars bij de pontonbrug. Het gemotoriseerde verkeer wordt omgeleid met gele verkeersborden langs de weg.

Voor zowel de beroepsvaart als de pleziervaart zijn van 12 juli tot en met 17 juli en van 20 juli tot en met 8 augustus elke 24 uur vijf doorvaartmomenten gepland; van 06.00-06.30 uur, van 10.45-11.45 uur, van 14.45-15.45 uur, van 19.00-19.30 uur en van 23.00-23.30 uur. In het weekend van 18 en 19 juli is er geen vaarverkeer mogelijk.

Wat de aannemer gaat doen is het vervangen van de bestaande kooiladders in de brug en de hijs- en neerhaalkabels. Ook worden er veiligheidshekjes geplaatst en op nog een paar plekken wordt de beschermlaag bijgewerkt tegen roest. Tot slot wordt de onderkant van het beweegbare deel van de brug gerepareerd.


Meedoen aan
waterstofproject

Regio - De A12-corridor, de Omgevingsdienst Midden-Holland, de provincie Zuid-Holland en Greenspread houden in september een online bijeenkomst over het thema waterstof. Recent onderzoek zou uitwijzen dat binnen de A12-corridor voldoende potentieel aan zonne-energie is om honderd procent groene waterstof te produceren. Bovendien zijn meerdere partijen bereid te investeren in de productie, levering en afname van groene waterstof. Het doel is om alle partijen samen te brengen in een logistieke keten voor waterstof. Wie interesse heeft om zich aan te sluiten bij dit waterstofinitiatief, moet de bijeenkomst in september even in de gaten houden, overigens is nog geen definitieve datum bekend.