Veel sponsoren kwamen eraan te pas om de tuin van het hospice te laten verfraaien. (foto: pr)
Veel sponsoren kwamen eraan te pas om de tuin van het hospice te laten verfraaien. (foto: pr)

Tuin bij hospice aan Florijnlaan verfraaid

Waddinxveen - De tuin van hospice Waddinxveen aan de Florijnlaan is opgeknapt. Eind 2018 is de grond van de berm voor het hospice aangekocht om de tuin te vergroten.

De rotary van Boskoop bood vervolgens aan om sponsoren te werven voor de realisatie van een mooie tuin. Een bedrijf uit Boskoop kwam eraan te pas en ontwierp de tuin.

Aangezien de tuin een stuk lager lag dan de bestaande tuin zorgden hoveniers uit Waddinxveen voor het ophogen van de tuin. Daarna gingen drie tuinvrijwilligers van het hospice bij Boskoopse kwekers langs om planten voor de tuin uit te zoeken. Ook een collecte op Goede Vrijdag van de Kruiskerk heeft eraan bijgedragen dat de tuin kon worden verfraaid.

Inmiddels is alles geplant en is ook het gras ingezaaid, met dank aan alle sponsoren. Het zal nog veel extra werk gaan opleveren, maar iedereen kijkt vanuit het hospice vanaf nu uit op een zeer fraaie tuin.

Overigens doet het hospice op dit moment tijdelijk dienst als centrum voor terminale coronapatiƫnten. Daarom staan aan de achterzijde van het hospice enkele tenten, die door familieleden onder andere gebruikt kunnen worden als omkleedruimte.

De tuin met de nieuwe beplanting bevindt zich aan de voorkant van het hospice.