Waddinxveen kerkt digitaal

Waddinxveen – De diensten van de kerken in Waddinxveen zijn in de coronacrisis bijna allemaal digitaal te volgen. Dat blijft ook in juni zo, al wordt die maand ook gebruikt om te 'oefenen' voor het hervatten van fysieke diensten in juli.

De online-diensten worden veelal van tevoren opgenomen, de gemeenteleden kunnen de dienst op een voor hen geschikt moment volgen. De kerkgemeenten informeren hun leden hoe zijn de diensten kunnen volgen.

De voorgangers in de diensten voor eerste en tweede pinksterdag, 31 mei en 1 juni
Remonstranten: 31 mei ds E. Magnee-de Berg.
Prot. Gem. Ontm.kerk Groensvoorde (OK)/Immanuelkerk (IK): 31 mei 9.30 uur ds H.G. van Viegen en ds T. Gaastra, dienst in IK.
Prot. Gem. Rank Coenecoopcollege: 31 mei ds J. Overeem.
Geref. Kruiskerk: 31 mei ochtenddienst: ds L.M. van der Veen.
Herv. Gem. Brugkerk: 31 mei: 9.30 uur ds C.H. Bijl; 1 juni: 9.00 uur prof. Dr A. de Reuver.`
Herv. Gem. Hoeksteen: 31 mei 18.30 uur ds R.W. de Koeijer.
Herv. Gem. Bethelkerk: 31 mei 9.30 uur ds T.L.J. Bos.
Herv. Gem. Morgenster: 31 mei 17.00 uur dr W.M. Dekker.
Chr. Gem. Shalom: vr. 19.30 uur en zo. 10.30 uur voorganger A. de Kogel e.a.
Impact Church: 10.30 uur dienst in De Kroon aan het Gouweplein.


Onderhoud hefbrug Boskoop had beter gekund

Boskoop - Uit technisch onderzoek naar de in 2019 geconstateerde tekortkomingen aan de hefbrug Boskoop (met name door roestvorming, red.) blijkt dat het onderhoud op bepaalde punten beter had gekund.

Uit het feitenrelaas komt naar voren dat er verbeteringen in de aanpak en afhandeling van het onderhoudsproces van beweegbare kunstwerken mogelijk zijn. De doeltreffendheid van de inspecties in het kader van het dagelijks beheer en onderhoud zou bijvoorbeeld vergroot kunnen worden, wanneer deze meer dan nu, gericht wordt op de conditie van de hefbrug Boskoop als geheel in plaats van op de onderhoudsstaat van het bewegingswerk alleen. Ook een sterkere verbinding tussen acties en tekortkomingen, zou de kwaliteit en doeltreffendheid van het onderhoud in zijn totaliteit kunnen versterken. Het provinciebestuur heeft inmiddels laten weten dat de situatie die heeft geleid tot het onmiddellijk afsluiten van de hefbrug Boskoop niet had mogen ontstaan en zegt zich de bevindingen uit het rapport aan te trekken. 'Het is de taak van de provincie om ervoor te zorgen dat de bruggen en sluizen veilig gebruikt kunnen worden. Bij de hefbrug in Boskoop bleken versterkingen nodig die in het verleden ten onrechte niet waren aangebracht.'