Erwin van Munsteren en Eric Verboon bereiden zich, net als andere horeca-ondernemers, voor op heropening. (foto en tekst: Annette van den Berg)
Erwin van Munsteren en Eric Verboon bereiden zich, net als andere horeca-ondernemers, voor op heropening. (foto en tekst: Annette van den Berg) Foto:

Horeca staat te popelen

Waddinxveen – Maandag 1 juni, tweede pinksterdag, mogen alle horecagelegenheden weer open. Bij restaurant De Landerij aan de Zwarteweg zijn ze er klaar voor. “Buiten is het in acht nemen van de anderhalve meter wel te doen”, meent eigenaar Erwin van Munsteren. “We breiden het terras naar de voorkant wat uit en dan kunnen we evenveel mensen ontvangen als voorheen. Binnen is het lastiger.”

Van Munsteren verwacht dat hij al blij moet zijn met een bezetting van 20 in plaats van de eerdere 45 gasten. “Met een paar viertjes lukt dat tenzij iedereen met twee personen komt, dan zijn het er minder. Je zit snel aan de max, dat is een heikel punt.”

Om te voorkomen dat ze veel gasten moeten teleurstellen, hebben Van Munsteren en zijn compagnon Eric Verboon besloten voortaan op dinsdag een dag extra open te zijn en gaan ze op vrijdag en zaterdag met een dubbele shift werken. De eerste gasten kunnen tegen gereduceerd tarief om 16.30 uur aan tafel. De tweede ronde start om 19.30 uur.
Lees verder op pagina 3