D66 waarschuwt voor laadpalen in parkeergarage

Waddinxveen – De gemeente gaat op verzoek van D66 contact zoeken met de eigenaar van de parkeergarage onder 't Gouweplein.

D66 wees tijdens de raadsvergadering op een uitzending van het televisieprogramma Kassa. Daarin kwam de brandveiligheid van laadpalen van elektrische auto’s in ondergrondse garages aan de orde. De conclusies die daarin getrokken werden, hebben raadslid Albert Grooten verontrust. “Laadpalen in parkeergarages zijn erg kwetsbaar als ze vlam vatten.” De risico’s zijn groot vanwege de lithium-ion accu. Alle door Kassa bezochte parkeergarages bleken niet voldoende veilig. Veiligheidsexperts gaven in het programma aan dat elektrische laadpalen in parkeergarages verboden moeten worden.
Grooten wilde weten hoe de situatie in Waddinxveen is. Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis, belast met veiligheidszaken, beloofde in gesprek te gaan met de eigenaar van de parkeergarage aan het Gouweplein.

Een hele andere discussie is het aantal elektrische laadpalen in de gemeente. Hierover is wat betreft de fractie van WeWa het laatste woord nog niet gezegd.
Lees verder op pagina 7


Kopij vrijdag 29 mei inleveren

In verband met tweede pinksterdag op maandag 1 juni ontvangt de redactie kopij voor de krant van volgende week graag uiterlijk vrijdag 29 mei om 12.00 uur. De bezorging van Hart van Holland vindt zoals gebruikelijk op woensdag plaats.