Lessen Vonk gaan door

Waddinxveen - Cultuurhuys De Kroon sloot op 16 maart noodgedwongen de deuren en daarmee konden ook de docenten van Stichting Vonk geen les meer geven. In allerijl bedachten leraren alternatieven, zoals Ton van Steenbergen die zijn lessen voor de teken- en schildercursisten online zette, met stap voor stap duidelijke toelichting op verschillende technieken.

Muziekleerlingen van Vonk krijgen sinds vorige week een-op-een online les via Skype, FaceTime of Zoom. Ingrid Ranftl, directeur van Vonk: "Ik ben blij dat onze docenten én leerlingen positief reageren op deze nieuwe manier van lesgeven. Iedereen is er ondertussen van doordrongen dat dit de enige manier is om veilig met elkaar te werken."
Dat een online-les toch anders werkt dan een ‘live-les’ kan viooldocente Annemarie van Prooijen beamen: "Samen spelen is lastig door de vertraging van het geluid, maar daar leer je mee omgaan. Ik laat mijn leerlingen een opname van een stuk naar me sturen. Die nemen we dan gezamenlijk door." Tegelijk zien docenten dat hun leerlingen van huis uit al gewend zijn aan zelfstandig werken. "We worden nu allemaal opgesloten in een kleine veilige cocon: het zou zomaar kunnen dat je muziekinstrument je helpt om beter met deze situatie om te kunnen gaan", aldus Ranftl.