Uitbreiding IC-capaciteit GHZ

Gouda/Waddinxveen - Het Groene Hart Ziekenhuis heeft een aparte afdeling ingericht voor coronapatiënten inclusief een speciale corona-Intensive Care. Hiermee speelt het ziekenhuis in op de te verwachten toestroom van patiënten uit de hele regio. Afhankelijk van de benodigde zorg kunnen de patiënten vanaf nu op beide afdelingen worden opgevangen: op de coronaverpleegafdeling of op de corona-Intensive Care.

Het Groene Hart Ziekenhuis heeft normaal gesproken 11 IC-bedden, nu zijn er 6 bedden bijgekomen. Het is de bedoeling dat dit aantal uiteindelijk wordt uitgebreid naar 10. Op de coronaverpleegafdeling kunnen 22 patiënten worden opgenomen. Beide afdelingen zijn afgesloten van de rest van het ziekenhuis. Het personeel op beide afdelingen draagt uiteraard beschermende kleding en er kan geen bezoek worden ontvangen. Het ziekenhuis doet er ondertussen alles aan om de coronapatiënten en hun naasten toch met elkaar in contact te brengen. Op de corona-Intensive Care geeft de verpleegkundige dagelijks per telefoon aan de contactpersoon van de patiënt uitleg over hoe het met de patiënt gaat. Als de situatie van de patiënt het toelaat kan ook hier een afspraak gemaakt worden voor contact via beeldbellen.

Babyfoons
Het ziekenhuis is ook van plan om babyfoons te gaan gebruiken om het contact tussen coronapatiënten in isolatiekamers en verpleegkundigen te vergemakkelijken. Op de Facebookpagina van het ziekenhuis worden mensen opgeroepen om gebruikte babyfoons met een geluidsfunctie te deponeren in een bak bij de hoofdingang.


Eikenprocessierups geen geintje

Wij wandelaars, joggers en hondeneigenaren ergeren ons eraan dat er niets gebeurt met de eiken in het Gouwebos. Er lopen, normaliter, veel mensen in het bos precies langs die 15 eiken. Als de bomen verwijderd zouden worden, hoeven ze ook niet bespoten te worden. De naïviteit van de ambtenaren en boswachters is groot, ze beseffen niet dat als mensen haartjes in de ogen, keel en longen krijgen van de eikenprocessierups, zij daarvoor verantwoordelijk zijn. Een processierups heeft 10.000 haartjes die via de wind worden verspreid, je zal er maar ziek van worden. Vorig jaar heeft de boswachter in het Bentwoud de besmette bomen afgezet en de tekst erbij geplakt: Pas op, processierups! Wat een onkunde.
M. van Egmond