Buspassagiers kunnen niet meer voorin instappen. (foto: Myriam  Dijck)
Buspassagiers kunnen niet meer voorin instappen. (foto: Myriam Dijck) Foto:

Aangepaste dienstregeling voor treinen en bussen

Regio - Het openbaar vervoer rijdt sinds afgelopen week met een aangepaste dienstregeling. Er worden minder treinen ingezet, en een aantal buslijnen in de regio rijdt helemaal niet meer. Arriva en de NS roepen reizigers op om alleen te reizen als dit strikt noodzakelijk is.

Vanwege het coronavirus is er minder personeel beschikbaar. Daarnaast zijn de reizigersaantallen enorm afgenomen sinds de oproep van de Rijksoverheid vorige week om thuis te werken. Dit moet verspreiding van het virus vertragen.

Verschillende buurtbussen, waaronder in Boskoop en Reeuwijk, zijn komen te vervallen evenals een aantal lijnbussen in Zuid-Holland Noord. Verder moeten busreizigers voortaan bij de achterdeur instappen. Hierdoor is het niet mogelijk om bij de chauffeur losse kaartjes te kopen, deze kunnen voor vertrek via de website van Arriva worden gekocht.

De R-net-trein tussen Gouda en Alphen aan den Rijn rijdt, net zoals de rest van het treinvervoer, volgens de speciale 'basisdienstregeling' van de NS. Dit houdt in dat vanaf elk station in Nederland, maximaal twee treinen per uur rijden in beide richtingen. Elke trein stopt nu op ieder station.
Reizigers wordt geadviseerd om vlak voor vertrek de online reisplanners te raadplegen.