Gouweboscross vierde in rij

ATLETIEK
Waddinxveen – De regionale crosscompetitie bestaat ook dit jaar uit vijf wedstrijden. De Floracross in Boskoop bijt zaterdag 2 november het spits af.
Ook Antilope organiseert dit seizoen weer een wedstrijd. De Gouweboscross, de vierde in de rij, staat voor 11 januari op het programma. Op 16 november is de cross in Reeuwijk, op 14 december in Gouda. Op 1 februari is de afsluitende cross bij AAV'36 in Alphen aan den Rijn.
Atleten die aan minimaal vier van de vijf wedstrijden deelnemen worden in de eindklassering van de crosscompetitie opgenomen. De crosscompetitie is voor pupillen, junioren en senioren.


Korbis houdt Sporting Trigon op gelijkspel

KORFBAL
Waddinxveen – Korbis hield zaterdag een punt over aan de uitwedstrijd tegen Sporting Trigon. Na een reeks teleurstellende resultaten werd het 14-14 gelijkspel door de Waddinxveense eersteklasser gekoesterd.

Korbis was door drie nederlagen op rij afgezakt naar de achtste en laatste plaats van het klassement. Ook na de wedstrijd in Leiden staat de ploeg van trainer/coach Marco van Leeuwen nog onderaan, maar het gevoel is duidelijk anders dan voor het duel. "Dit resultaat is een morele opsteker. Sporting Trigon-uit is lastig. Daar gelijkspelen geeft de burger moed."
Van Leeuwen hoopt dat het gelijkspel bij één van de betere teams in de afdeling een vervolg krijgt in de laatste wedstrijd voor de zaal, zaterdag tegen Juliana. "Het resultaat van die wedstrijd bepaalt in welke gemoedstoestand we het veld verlaten. Vier of zes punten maakt heel veel verschil. Ik heb er vertrouwen in. In de eerste wedstrijd verloren we van Juliana, maar toen speelden we bepaald niet sterk."
Van Leeuwen was vooral te spreken over de manier waarop Korbis zich bij Sporting Trigon terugvocht in de wedstrijd. Nadat de gasten in de eerste helft de bovenliggende partij waren, maar dat niet in de score tot uitdrukking wisten te brengen, leek de wedstrijd langzaam maar zeker door de vingers van de Waddinxveners te glippen. Met nog tien minuten op de klok nam Sporting Trigon een 13-10 voorsprong. "We verdedigden de hele wedstrijd goed en in de slotfase hebben we onze reserves aangesproken. Sporting Trigon scoorde net als wij niet makkelijk. We kwamen van 13-10 tot 13-13. Daarna scoorde Sporting Trigon, maar wij hadden gelukkig het laatste woord", aldus Van Leeuwen, die constateert dat wat hij met zijn ploeg doordeweeks traint ook zaterdag op het veld zichtbaar wordt. "We spelen meer op kansen dicht bij de korf. Je kunt wel proberen te scoren van afstand, maar als dat niet lukt moet je op zoek naar andere wegen. Dat zijn de kansen dichtbij de korf. Je ziet dat de ploeg dat steeds beter gaat beheersen."