Be Fair kwam tekort tegen TAVV.
Be Fair kwam tekort tegen TAVV.

Nederlaag voor Be Fair

VOETBAL
Waddinxveen - Be Fair is zaterdag tegen zijn tweede seizoensnederlaag aangelopen. Op sportpark 't Suyt kreeg de ploeg van trainer Bert de Best tegen TAVV uit Ter Aar een 0-1 verlies te slikken. Daarmee zakte Be Fair naar de gedeelde vierde plaats op de ranglijst.

Door Erik van Leeuwen

De Waddinxveners zien daardoor het gaatje met de drie koplopers in de derde klasse C, Sporting Leiden, TAVV en Aarlanderveen, groter worden. De achterstand bedraagt al vier punten. De Best maakt zich echter nog geen zorgen. "We hebben pas vijf wedstrijden gespeeld." Hij wijst op het zware programma dat zijn ploeg al had. "Als we zaterdag tegen Aarlanderveen hebben gespeeld, hebben we de gehele top vijf al gehad. Vervolgens krijgen we een op papier makkelijker programma."

Be Fair miste tegen TAVV vijf basisspelers. Dat was volgens De Best te veel van het goede. "We hebben een brede selectie, maar in één keer een half elftal vervangen is heel lastig. Dat zag je ook, automatismen ontbreken."

De Best kon niet beschikken over Geert Koren en Justin Bulk, die waren geschorst na hun rode kaart vorige week in de wedstrijd tegen Sporting Leiden, waar Be Fair negen kaarten ontving. Voorafgaand aan het duel met TAVV kon ook een streep gezet worden door de namen van de geblesseerden, Rens Blok en Tom de Vos. Stefan Rijsdam was speler nummer vijf die afviel. Hij haakte af met een ribblessure tijdens de warming-up.

"Het zijn ook nog eens vijf echte basisspelers", benadrukte De Best, die zijn geïmproviseerde elftal veel problemen zag hebben met de onderlinge afstemming. "TAVV was duidelijk beter ingespeeld. Ik vond ze ook meer een team. Dat merk je ook als er een overtreding wordt begaan. Dat gaat altijd gepaard met gegil. Dat hebben wij minder. Je kunt daar van alles van vinden, maar het is ook een bepaalde slimmigheid."

Balverlies van Lennart Kok, die een ongelukkige wedstrijd speelde, leidde de 0-1 in van de bezoekers. Vooral na rust drong Be Fair TAVV ver terug maar grote kansen leverde dat niet op. "Geen goede afstemming, maar ook te weinig finesse", concludeerde De Best. "We hebben een goede ploeg, die echter een stuk minder is als we vijf belangrijke spelers missen."