WJK bij Gouwe Smash

TENNIS
Waddinxveen – De Waddinxveense Jeugdkampioenschappen worden vrijdag 28 juni vanaf 16.00 uur gehouden op het complex van Gouwe Smash. De WJK is een initiatief van de drie Waddinxveense tennisverenigingen Be Fair, TV Waddinxveen en Gouwe Smash. Er wordt gestreden om de dubbelspel- en enkelspeltitel.


Floreant wint 7 tegen 7 bij ASW

VOETBAL
Waddinxveen - Floreant is winnaar geworden van het 7 tegen 7-toernooi van ASW. De koploper ging op de laatste speeldag hard onderuit tegen Brexit FC (2-7), maar door met 7-6 te winnen van FC Biercelona werd alsnog de toernooizege veiliggesteld. Floreant hield uiteindelijk één punt over van de voorsprong op Brexit FC, dat ook in zijn laatste wedstrijd tegen Dapp're Strijders aan de goede kant van de score bleef (4-1). De derde plaats ging naar De Klaplopers, dat op de laatste speeldag goed was voor vier punten.


Minioren De Gouwe goed voor de dag

ZWEMMEN
Waddinxveen – De jeugd van De Gouwe kwam uitstekend voor de dag bij de minioren kampioenschappen korte baan. Achtmaal zwom een jongedame zich naar een plaats bij de eerste twintig. De toptienklassering kwam op naam van Lisanne Lansbergen, die op de 50 meter naar de negende tijd 'vlinderde' en op de 100 meter schoolslag in Dordrecht als tiende aantikte. Mia Nahon was zaterdag in Den Haag goed voor de dertiende, negentiende en zestiende plaats op 100 meter vlinder, 100 meter vrij en 200 meter wisselslag. Thijs Boonstoppel leverde zijn beste prestatie op de 400 meter vrij: dertiende. Tijn van 't Sant was de vierde zwemmer die zich namens De Gouwe had gekwalificeerd. Zijn tijden waren goed voor klasseringen tussen de twintigste en dertigste plek.


Berlinda Verweij
tiende in Apeldoorn

CROSSFIT
Waddinxveen – Berlinda Verweij heeft tijdens de CrossFit Lowlands Throwdown in Apeldoorn haar visitekaartje afgegeven. De 36-jarige Waddinxveense werd tiende. Verweij was één van de vier Nederlandse deelnemers bij de masters, categorie 35-plus. In drie dagen werd in elke categorie in zeven zogenaamde WOD's (workout of the day) gestreden op kracht, gymnastische skills en topconditie. Verweij was niet helemaal in topvorm maar ging goed mee. Vooral bij de WOD's met gymnastische skills manifesteerde de Waddinxveense oud-turndame zich. Verweij gaat zich nu voorbereiden op de Beach Throwdown in Scheveningen (12-14 juli) en de Norwegian Throwdown eind augustus waarvoor zij zich als eerste plaatste.