HC Waddinxveen terug bij af

HOCKEY
Waddinxveen – HC Waddinxveen heeft zondag met een monsternederlaag afscheid genomen van de tweede klasse. Ploeg en trainer Bart Wisbrun gingen in Zwijndrecht uit elkaar met een 9-0 verliespartij bij Derby.

Daardoor eindigde HCW op nul punten uit 22 wedstrijden. "We zijn gewogen en veel te licht bevonden", zei Wisbrun. "Ik heb de jongens een compliment gemaakt voor hun inzet." De nederlaag bij Derby paste volgens de Noordwijkse oefenmeester bij de dertien-in-een-dozijn-nederlagen. "Typerend voor het seizoen, 2-0 achter bij rust en daarna zakten we in elkaar."
Vrijdag na de laatste training had de trainer zijn spelers nog verrast met zeven 'bartjes'. "Beeldjes voor beste speler en waardevolste speler van dit seizoen." Bram van Gilst kreeg die voor beste speler, doelman Evert ten Wolde, die overstapt naar eersteklasser Bennebroek, was in de ogen van Wisbrun de meest waardevolle speler. Naast zes 'individuele prijzen' had de trainer ook een bartje voor het team. "Voor de volharding die ze hebben getoond."


Verrassend punt houdt Korbis in eerste klasse

KORFBAL
Waddinxveen – Korbis hield zaterdag knap kampioen Excelsior in bedwang (18-18) en dat was, met het oog op de zege van GKV, maar goed ook. De Waddinxveners verlengden door het bonuspunt het eersteklasserschap met minimaal één jaar.

Interim-coach Mels Graveland drukte zijn spelers op het hart de wedstrijd niet te benaderen als één geheel. Daarmee wilde hij voorkomen dat zijn ploeg bij een eventuele achterstand 'de weg zou kwijtraken'. Het bleek een goede tactiek. Korbis haakte in de eerste helft weliswaar aan bij Excelsior (7-8), maar leek na de pauze toch de aansluiting te verliezen (10-16). "We pakten de draad daarna toch weer op", constateerde Graveland, die zich niet aan het voornemen hield om Remco Sliedrecht (gaat lager spelen) en Maik Hoogendoorn (naar Nieuwerkerk) een publiekswissel te geven. "Ik ben niet gek natuurlijk. Op een gegeven moment was het verschil nog maar twee." De 18-18 kwam uit handen van uitgerekend Remco Sliedrecht. Het ene punt was net genoeg om één speelronde voor het einde het sein veilig te geven. "We hebben de laatste drie wedstrijden vijf punten gehaald. Het grootste verschil zit 'm in de rouwmomenten. Eerst bleef die teleurstelling van een tegenslag lang hangen, nu zetten we ons daar snel overheen."