'Station Waddinxveen is een kale bedoening'

Waddinxveen - Voor de meeste reizigers lijkt de wijziging in de dienstregeling op het eerste gezicht geen achteruitgang te betekenen.

Door Noelia Romero Cabrera

De 61-jarige Tiny is onderweg vanuit Gouda naar Waddinxveen, met een boek in de hand, een tas naast zich en een vouwfiets binnen handbereik. "Ik heb wel een auto, maar voor lange afstanden of van stad naar stad pak ik liever de trein. Ik vind dat een prettige manier om te reizen. Het is heel druk op de weg, zeker in de Randstad. Dat is mij veel te hectisch."

Het openbaar vervoer bevalt haar nu prima. "Ik kan kiezen waar ik heen wil vanuit Waddinxveen, het is heel makkelijk overstappen in allerlei richtingen. Heel goed te doen zo."
Het echtpaar De Wit uit Waddinxveen beaamt dat. Zij zijn deze vrijdag naar Amersfoort geweest om een bezoek te brengen aan de dierentuin en reizen nu via station Gouda terug naar huis, naar Waddinxveen-Zuid. De 81-jarige dame vertelt: "We zijn er met de trein naartoe gegaan. Dat vonden we wel makkelijk." Op het station in Waddinxveen gaat de reis verder per fiets. Haar 83-jarige echtgenoot zegt: "Ik doe eigenlijk alles op de fiets. Naar Gouda, Boskoop, dat is allemaal goed te doen. Maar als we verder weg gaan, nemen we meestal de trein." Van de bus is het stel niet zo'n grote fan. "De bus gaat door alle dorpjes en de trein gaat om het kwartier." Maar tot dusver zijn ze tevreden over het openbaar vervoer in Waddinxveen en omgeving. "Het enige commentaar dat we hebben: Station Waddinxveen is een beetje een kale bedoening."