Nieuwe scholen in Park Triangel dragen met bloembed bij aan de bijenstand

Waddinxveen - Zo'n 500 kinderen zaaien op donderdag 13 juni een bloembed in over een totale lengte van circa 130 meter. Dit wordt gedaan ter gelegenheid van de start van de bouw van de Dick Bruna School, de Koningin Beatrixschool en Quadrant Kinderopvang in de nieuwe woonwijk Park Triangel in Waddinxveen.

De bloemen komen langs het bouwterrein. Op de bouwhekken rond de nieuwbouwlocatie worden tekeningen opgehangen van alle groepen.

Het nieuwe onderkomen van de Dick Brunaschool, de Koningin Beatrixschool en Quadrant Kindercentra omvat ongeveer 4500 vierkante meter, verdeeld over de begane grond en een verdieping. Bijzonder aan het ontwerp van het complex is, volgens de gemeente, het gezamenlijke centrale middengebied waar de twee scholen en de kinderopvang aan grenzen. De speellokalen zijn gevestigd op de verdieping. Verder is het gebouw gasloos en worden meer dan 100 zonnepanelen op het dak geplaatst.

De aannemer is op 5 april gestart met de bouw en verwacht medio mei 2020 het gebouw te kunnen opleveren. Als onderdeel van de feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van de start van de bouw, gaan honderden kinderen langs het fietspad zo'n 30 emmers met bloemenmengsel inzaaien. Met 130 meter aan wilde bloemen hopen de gemeente, scholen, kinderopvang en Park Triangel hun steentje bij te dragen aan de bijenstand. 'Ook dat is duurzaam bezig zijn', zo staat vermeld in het persbericht van de gemeente.

Daarnaast maken de leerlingen van alle groepen van de twee scholen en van de kinderopvang op een groot vel een tekening van 'hun nieuwe school', de omgeving of van leerlingen op die nieuwe school. Deze tekeningen worden gedrukt op speciale doeken en gedurende de bouw rondom de bouwplaats opgehangen.


Laatste bingo voor zomervakantie

Waddinxveen - In wijkgebouw Zonnig Zuid aan de St. Victorstraat wordt op dinsdag 11 juni de laatste bingo voor de vakantie gehouden. Het begint om 20.00 uur, de zaal gaat een uur eerder open. Er worden tien rondes gespeeld waarmee cadeaubonnen zijn te winnen. Een enkel boekje kost tien euro en een dubbel boekje vijftien euro.