Het jonge stel voor hun tiny house. Straks kunnen ze in hun grote keuken eten.
Het jonge stel voor hun tiny house. Straks kunnen ze in hun grote keuken eten.

'Mijn wens was altijd een grote keuken en die heb ik straks'

Vervolg van voorpagina
Een vaste plek voor hun kleine huis in het groen is nog niet gevonden. "We willen graag in de buurt van vrienden en familie blijven", zegt de vrouw des huizes. Ze hebben zich aangesloten bij de stichting Tiny House Drechtsteden en hopen daar een plek te krijgen. Mocht een woonplaats niet bevallen, dan pakken ze hun boeltje en vertrekken; dat kan vrij eenvoudig want hun onderkomen blijft een huis-op-wielen.
Droomkeuken
Niet alles in hun toekomstige stulpje met 20 vierkante meter woonoppervlakte is klein, vindt Beyers. "Ik wilde altijd een grote keuken, en met een keuken van 3,5 meter lang, mét oven en 4-pits gasstel, gaat mijn wens in vervulling."
Computer en piano
Voor consuminderen draait het veganistische koppel de hand niet om, maar sommige dingen zijn toch onmisbaar. "De tv en mijn gameconsoles", zegt hij meteen. "Ja, Netflix kijken blijft leuk", vindt zij. Concessies hebben ze ook al gedaan. Hij ruilde zijn computer in voor een laptop en zij gaat haar huis in zonder piano. "Als ik ooit weer wil gaan spelen, wordt het een keyboard."