Maarten Smit kreeg namens Be Fair een kans.
Maarten Smit kreeg namens Be Fair een kans.

Nacompetitie uit beeld voor Be Fair, ASW geeft Bolnes vrij spel

Sport 780 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – Be Fair dreigt alsnog met lege handen te blijven na de reguliere competitie. Door de 0-1 nederlaag op eigen veld tegen Groeneweg werd de kans op nacompetitie tot het minimum gereduceerd.

Be Fair houdt nog wel een theoretische kans maar dan moet in de laatste twee speelronden alles meezitten. Zelf moeten de Waddinxveners twee keer winnen en nummer drie ONA, dat vijf punten meer heeft, moet twee keer verliezen. “Dat laatste zie ik eerlijk gezegd niet zo snel gebeuren”, reageerde trainer Robbert Stuut. “We hebben er ook geen invloed op. Het enige wat we zelf kunnen doen is winnen van Perkouw en VEP.” Het halen van de nacompetitie zou voor zijn team een bekroning zijn voor het goede seizoen, zo zei de oefenmeester. “We hebben wat losgemaakt bij de club, maar op dit moment is de kater ook groot.”

Be Fair kon tegen koploper Groeneweg, dat na de nederlaag tegen Bergambacht kwetsbaar leek, onvoldoende een vuist maken. De goed gegroepeerde Zevenhuizenaren gaven nauwelijks kansen weg. Op een gevaarlijk schot van Maarten Smit na, dat goed werd gepakt door Groeneweg-doelman Jeremy Derickx, kwam de thuisclub niet in de buurt van een treffer. Zelf hikte Be Fair na 23 minuten al tegen een achterstand aan toen Groeneweg op 0-1 kwam door Robin Zuierveld die na een voorzet van Damian den Toom in het doel achter Dennis Harteveld gleed. Ondanks alle goede wil liepen de gastheren zich in het vervolg vast op de rode muur.
Dat het duel in de tweede helft tien minuten werd gestaakt hielp volgens Stuut ook niet. “Dat was eerder in het voordeel van Groeneweg dan in ons voordeel”, aldus de trainer die net als alle aanwezigen op sportpark ‘t Suyt met verbazing zag hoe de scheidsrechter na rust van het veld liep. De arbiter had gezien dat een toeschouwer met een glas alcohol langs de zijlijn stond en dat is volgens de KNVB-regels niet toegestaan. “Hij had een punt, want het mag niet, maar om er tien minuten voor te staken was erg overdreven”, zei Stuut.

ASW geeft Bolnes vrij spel
Waddinxveen - De laatste thuiswedstrijd onder leiding van trainer Justin Sterk zal bij ASW niet positief worden herinnerd. De Waddinxveense formatie was op sportpark De Sniep de speelbal van Bolnes (1-7).

De Ridderkerkers strijden met WDS en SPV’81 nog om het kampioenschap van de vijfde klasse en kwamen gemotiveerd aan de start. “We hebben ze vrij spel gegeven”, zei Sterk die verder concludeerde dat er in zijn elftal maar weinig spelers waren die geen last hadden van een slechte dag. “Onze keeper kon je niks verwijten.” En die keeper luisterde naar de naam van Jasper Anker. De 48-jarige Waddinxvener is normaal gesproken keeper van een zaalvoetbalteam van ASW, maar verving zaterdag Marco Vonk, die een weekendje weg was. “Dat Marco er niet zou zijn wisten we al een tijdje. We hadden echter de pech dat Nicolei Viotty nog steeds geblesseerd is. Omdat ook onze derde keeper niet kon, kwam Jasper uit de hoge hoed. Toen ik hem belde, zei hij meteen ja. Grote klasse van hem.”
Anker had geen schuld aan de vijf tegentrefers voor rust en kon ook niets doen aan de twee erna. “Het was gewoon een collectieve off-day”, aldus Sterk. Justin van Holie redde de eer van ASW. De topscorer maakte de 1-7.