Smakman blijft actief.
Smakman blijft actief. "Als het nodig is kunnen ze mij optrommelen voor een bardienst."

Gé Smakman vertrouwt op jonge veulens

Sport 443 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – Hij zette een tijdje geleden al een stap opzij, maar vorige week eindigde het avontuur als voorzitter van ASW definitief voor Gé Smakman. “Ik vertrek met een gerust hart.”

Smakman (77) was in totaal vijftien jaar voorzitter. Drie jaar van WSE en twaalf jaar van ASW. Met hem stopt ook een andere clubicoon, Ben van der Sluis, als bestuurslid. Hij blijft nog wel actief als bestuurslid van de stichting die het voetbalpark beheert.
ASW werkte al een tijdje toe naar de machtswissel. “Mijn opvolger Stefano Buffoli had al een paar maanden de leiding”, zegt Smakman. “Ik ben wel betrokken geweest bij besluiten, maar meer op de achtergrond. De ledenvergadering van woensdag was het formele moment van afscheid.”
Voor Smakman en Van der Sluis stond een beeld in brons klaar voor bewezen diensten. “De club kon niet zo heel veel meer doen omdat ik in 2014 al tot erelid ben benoemd.”
Smakman was twee periodes voorzitter van ASW. Na zijn eerste afscheid keerde hij een paar jaar terug toen de club mindere tijden kende. Inmiddels staat ASW er volgens Smakman ‘weer fijn voor’. “Financieel gaat het prima, er zijn veel enthousiaste vrijwilligers en er is veel groei bij de jeugd.”
Het doet hem deugd dat het bestuur, dat de afgelopen jaren werd verjongd, vol ambities zit. “De inzet wordt om het niveau van de selectieteams omhoog te krijgen. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat op een goede manier gebeurt. De plaats van Ben van der Sluis is ingenomen door Kees Jansen. Een ‘ouwe rot’, maar voor de rest is het een ploeg met jonge veulens. Laat die maar dartelen in de wei.”
Smakman blijft actief. “Ik blijf gastheer in de bestuurskamer voor de bestuursleden van de tegenstander van het eerste elftal. En als het nodig is kunnen ze mij optrommelen voor een bardienst.”
Hij heeft ook een oude passie opgepakt. De voormalig slager snijdt één ochtend in de week bij een plaatselijke slagerij het vlees. “Dat vind ik verschrikkelijk leuk. Een beetje kletsen met mensen, heerlijk.”