Voorzitter Sjaak Kuijf (rechts) zal een nieuwe voorzitter zeker niet voor de voeten lopen. (foto: archief HvH)
Voorzitter Sjaak Kuijf (rechts) zal een nieuwe voorzitter zeker niet voor de voeten lopen. (foto: archief HvH)

Kwiek heeft verleden en toekomst

Sport 393 keer gelezen

TAFELTENNIS
Waddinxveen - Met een feestavond vierde Kwiek zaterdag het 75-jarig bestaan van de club. De Waddinxveense tafeltennissers kunnen terugkijken op een rijk verleden, maar denken ook klaar te zijn voor de toekomst.

Tachtigers, zeventigers, zestigers, maar ook vijftigers, veertigers en dertigers, Kwiek heeft een ledenlijst waarop oud en jonger terug te vinden zijn. De drietallen-teams mogen in aantal voorbij zijn gestreefd door de duo-teams, de waarden bij de club zijn niet veranderd. “Lekker sportief bezig zijn en gezelligheid”, zei voorzitter Sjaak Kuijf, daags na het jubileumfeest.

Dat leden van Kwiek geen passanten zijn, bewezen de aanwezige Wim de Wit en Piet van Es. De tachtigers spelen nog altijd in competitieverband. De Wit is zestig jaar lid, Van Es 56 jaar.

Tijdens het feest, dat bestond uit een buffet, pubquiz en vooral napraten over vervlogen tijden, stelde Kuijf zijn voorzittersfunctie ter beschikking. “Na 25 jaar is het wel eens tijd voor een andere man of vrouw. Ik ben inmiddels 71 jaar. Het zou goed zijn als er een voorzitter komt van in de veertig. Eentje met frisse en eigentijdse ideeën.”
Zolang die nieuwe voorzitter er nog niet is, gaat Kuijf, clubman als hij is, gewoon door. “Maar als ie komt hoeft ie niet bang te zijn dat ik hem in de weg ga lopen. Dan ga ik ook helemaal uit het bestuur.”