Bokser Marichelle de Jong speelt tijdens het sportgala een belangrijke rol.
Bokser Marichelle de Jong speelt tijdens het sportgala een belangrijke rol.

Waddinxveen kiest haar beste sporters

Sport 656 keer gelezen

ALGEMEEN
Waddinxveen – Waddinxveen eert vrijdag 1 maart haar beste sporters van het afgelopen jaar; voor het eerst in het nieuwe Coenecoop College.

De toegang tot het inmiddels traditionele sportgala is gratis; de organisatie hoopt op veel toeloop. Vanaf 20.00 uur staat de uitreiking van de Waddinxveense sportprijzen in zeven categorieën (sportman, -vrouw, -team, talenten tot 14 jaar en van 14 tot 19 jaar, sporters/sportploeg aangepast sporten en de vrijwilligers) centraal.
De jury heeft flink moeten puzzelen om uit de vele aanmeldingen de juiste keuze te maken. “Er zitten verrassend veel nieuwe sporten bij die normaliter niet zo in de publiciteit komen. Een mooie ontwikkeling”, vindt juryvoorzitter Hugo van Berkesteijn. Ook sportregisseur Ellen de Roos en Marjan Hofmijster van Sportplatform Waddinxveen blikken tevreden terug op de afgelopen maanden. Na ‘flink sleuren’ in de beginfase stroomden tegen de deadline de nominaties binnen.

Sportieve kanjers
Rob Jongkind van mede-organisator Lionsclub Waddinxveen Tsuytende: “We gaan er een mooi feest van maken. Rond de feestelijke uitreiking hebben we een aantrekkelijk programma samengesteld. Twee sportieve kanjers met Waddinxveense roots spelen daarin een rol. Arnoud Holierhoek, American Football-speler in de European League of Football, een krachtpatser van bijna twee meter lang en 137 kilogram en Marichelle de Jong, topbokser met een uitstekende staat van dienst. Een dame die haar mannetje staat.” Naast haar eigen boksschool heeft De Jong onlangs een stichting opgericht om kwetsbare jongeren mentaal en fysiek sterker te maken. Daar zal ze tijdens het sportgala over vertellen.

Net als bij de vorige editie zal een energieke groep dansers van Studio Da Danza de toeschouwers vermaken met een dansact. Ook sportwethouder Brigitte Leferink is van de partij. Het gala begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.