Onder toeziend oog van TC-leden John de Bruin en Edwin Klaassen werd collectief getekend door de Be Fair-staf.
Onder toeziend oog van TC-leden John de Bruin en Edwin Klaassen werd collectief getekend door de Be Fair-staf.

Be Fair koestert succesformule

Sport 1.296 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – Een succesformule moet je niet doorbreken. Met dat in het achterhoofd besloot Be Fair het contract van de complete staf van de selectie met een seizoen te verlengen. Afgelopen week volgde de bekrachtiging van de verlengde samenwerking.

Door Erik van Leeuwen

De krabbel onder hun contract voor seizoen 2024-2025 zetten ze gezamenlijk in de businessruimte van de club. Hoofdtrainer Robbert Stuut, assistent-trainers Eric Jan Codee, Falco van den Eijnden, keeperstrainer Jan-Willem Schoneveld (van het eerste en tweede elftal), teammanager Freek Halsey, Robin van Straalen (trainer tweede elftal) en Fred Smit (assistent-trainer tweede elftal) werken ook komend seizoen onder de vlag van de Waddinxveense club.
“We hebben dit seizoen grote stappen gezet”, zei John de Bruin namens de technische commissie. “Dit is een goede groep. Ze stralen enthousiasme uit en zijn duidelijk naar de spelers toe. Dat zie je terug op het veld, met een duidelijke speelwijze en bijbehorende spelpatronen. We willen de groei graag vasthouden. Daarom zijn we blij dat we dit team bij elkaar kunnen houden.”
Hoofdtrainer Robbert Stuut voelt zich op sportpark ’t Suyt inmiddels als een vis in het water. “Ik heb in het begin moeten wennen aan mijn rol. Ik was gewend om assistent-trainer te zijn. Als hoofdtrainer lig je onder een vergrootglas. Het is heel belangrijk als hoofdtrainer dat je goede mensen om je heen hebt. Die heb ik met Eric Jan Codee en Falco van den Eijnden. We completeren elkaar. Ze geven mij voortdurend tegengas. Dat is nodig om scherp te blijven en te doen wat gedaan moet worden.”

Be Fair had niet de beste jaren achter de rug toen Stuut vorig jaar zomer zijn eerste training leidde. Hij ontdekte echter al snel dat veel talent in de jonge selectie school. Het leiden van een jonge groep zorgt voor uitdagingen, merkte hij ook al snel. “Toen ik hier begon miste ik een winnaarsmentaliteit en een bepaalde wedstrijdbeleving. Als we de eerste wedstrijden het veld opliepen voor de warming-up, was het halve team bezig met wie er op de tribune zat. In de kleedkamer, vlak voor de wedstrijd, was men bezig met wat er ’s avonds op het programma stond. Dat is wel veranderd. Ik ben zelf opgegroeid in het Haagse. Die mentaliteit, dat brutale, dat mis ik nog steeds een beetje.”

Wellicht dat met bravoure een volgende stap gezet kan worden in de ontwikkeling van het team. In de eerste maanden van zijn verblijf op ’t Suyt werkte Stuut vooral aan het ‘voetbal’. “We spelen aanvallend voetbal maar wel met een duidelijk idee, waarbij een speler weet wat er van hem op een bepaalde positie verwacht wordt. We zitten nog steeds midden in dat proces.”
Daarbij is Stuut, in positief opzicht, verrast over de ontwikkeling. “Vergeet niet dat er zes, zeven jongens voor het eerst dit seizoen in de basis staan. Voor hen is alles nieuw.”
“We hopen niet dit seizoen, maar volgend seizoen een periode te pakken”, zegt De Bruin. Stuut: “Hopelijk is het team dan weer een stapje verder. Je ziet dat we nu nog te veel kansen nodig hebben om te scoren. Dat heeft uiteindelijk ook met rust en ervaring te maken.”